POSLE PUCNJAVE U UGOSTITELJSKOM OBJEKTU U NIKŠIĆU: Krivične i prekršajne pucaču povrsniku i vlasniku

Марија Стевановић
Marija Stevanović

12. 11. 2023. u 18:19

POLICIJA je u Nikšiću podnela krivične prijave protiv dva lica kojima se na teret stavlja krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično delo delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. 

ПОСЛЕ ПУЦЊАВЕ У УГОСТИТЕЉСКОМ ОБЈЕКТУ У НИКШИЋУ: Кривичне и прекршајне пуцачу поврснику и власнику

Foto: Profimedia/Ilustracija

Osim toga protiv ovih lica će biti podnete i prekršajene prijave zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

- Policijski službenici Odeljenja bezbednosti Nikšić su preduzimajući operativne aktivnosti došli do sumnje da je 31. avgusta oko 20.30 sati došlo do ispaljivanja projektila iz vatrenog oružja u jednom ugostiteljskom objektu u Nikšiću čiji je vlasnik V.N. (59), a koji događaj nije prijavljen policiji. Policija je u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću pokrenula sveobuhvatnu i opsežnu istragu a te aktivnosti su rezultirale obezbeđenjem materijalnih dokaza, a koji su od strane odgovornih lica pokušani da sakriju i ne prijave izvršenje krivičnog dela, kažu iz Uprave policije Crne Gore, čiji službenici sumnjaju da je izvršilac krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija lice J.P. (35) iz Nikšića.

On je upotrebio vatreno oružje u ugostiteljskom objektu, koje je pri tome u ileglanom posedu, pri čemu je dejstvom projektila polomio stakleni izlog ulaznih vrata objekta.

- Radi se o licu koji je u operativnim i zvaničnim evidencijama Uprave policije registrovan kao član jedne organizovane kriminalne grupe, specijalni povratnik iz oblasti krvnih delikata sa najvećim stepenom društvene opasnosti, specijalni povratnik iz oblasti krivičnih dela nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, heterogeni povratnik iz oblasti krivičnih dela sa elementima nasilja, lice koje je tokom 2018. godine procesuirano zbog pronalaska improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći i automatske puške koje su bile namenjene za izvršenje teškog krivičnog dela, nabrajaju iz policije.

Osim krivične prijave zbog nedozvoljenog držanja oružja, policijski službenici Odeljenja bezbednosti Nikšić su podneli i prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru zbog upotrebe vatrenog oružja na javnom mestu gde mu je zaprećena novčana kazna do 1.500 evra ili kazna zatvora do 60 dana.

Osim toga, izvršen je i pretres stana i drugih prostorija koje koristi J.P. te je pronađena manja količina marihuane i protiv ovog lica je podneta  prekršajna prijava i zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Krivična prijava je podneta i protiv V.N., vlasnika ugostiteljskog objekta, zbog sumnje da je izvršio krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela. Osim krivične prijave protiv vlasnika lokala, pokrenut je i postupak protiv pravnog i odgovornog lica u pravnom licu ovog ugostiteljskog objekta shodno odrebama Zakona o javnom redu i miru zbog neprijavljivanja narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu, a za koji prekršaj je zaprećena novčana kazna do 1.000 evra. Takođe pokrenut je prekršajni postupak protiv pravnog lica po istom osnovu, a shodno Zakonu o javnom redu i miru za koji prekršaj je zaprijećena novčana kazna od 1.500 eura.

APEL

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ apeluju na vlasnike ugostiteljskih objekata da bilo kakve nezakonite radnje koje se eventualno dogode u njihovim prostorijama prijave, te da su dužni da se pridržavaju zakonskih odredbi i Zakona o javnom redu i miru i da budu pouzdan partner društvenoj zajednici.

Ovo je policija saopštila nakon podnošenja krivičnih i prekršajnih prijava nakon pucnjave u Nikšiću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)