POŠTARI U CG IZBORILI POVIŠICU Zarade veće od 100 do 130 evra, a moguće i novo povećanje u martu

I. D. S.

12. 10. 2023. u 11:12

ZAPOSLENI u "Pošti Crne Gore" prekinuli su juče štrajk posle devet dana protesta. Štrajkački odbor kompanije prihvatio je ponudu uprave da se plate povećaju od 100 do 130 evra, zavisno od dužine radnog staža.

ПОШТАРИ У ЦГ ИЗБОРИЛИ ПОВИШИЦУ Зараде веће од 100 до 130 евра, а могуће и ново повећање у марту

I. D. S.

- Sporazum podrazumeva povišicu u neto iznosu od 100 evra za sve radnike, plaćeni dani provedeni u štrajku i mogućnost dodatnog sporazuma u martu za novo povećanje - saopštio je predsednik štrajkačkog odbora Jugoslav Marković.

Radnici su štrajk započeli sa zahtevom da se plate povećaju 30, odnosno 20 odsto. Naime, 30 odsto povećanja bio je zahtev Jedinstvenog sindikata i ne odnosi se na članove menadžmenta, dok je Novi sindikat tražio povišicu od 20 odsto za sve. Uprava je pre nekoliko dana izašla sa ponudom da se plate povećaju za 11 odsto, što sindikatima nije bilo prihvatljivo. Na kraju, prihvaćeno je povećanje od 100 evra.

Različita mišljenja

NOVI sindikat je odmah pristao na ponudu, dok je u Jedinstvenom sindikatu odluka donesena nakon konsultacije sa članovima.

- Tu ponudu je onaj drugi reprezentativni sindikat, stari sindikat, odmah prihvatio, a mi smo se konsultovali sa članovima, naravno nije sve jednoglasno, ima različitih mišljenja, bilo je glasova za i protiv, ali uglavnom je stav većine bio je da se prihvati ponuda - naveo je Pestorić.

- Ova sad ponuda otprilike u procentima iznosti oko 21-22 odsto, što zavisi od radnog mesta. Sporazum podrazumeva da se za 100 evra poveća zarada svakom zaposlenom radniku, plus da se na taj iznos doda i procenat minulog rada. Takođe je dogovoreno i da se sledeće godine oformi zajednička komisija od predstavnika sindikata i poslodavca koja će zajedno da analizira finansijske iznose i završne račune, i da se traži način za dodatno povećanje plata - kazao je predstavnik Jedinstvenog sindikata poštanskih radnika, Radovan Pestorić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)