KURTIJEV TEROR MORA PRESTATI Iz koalicije ZBCG: Čvrsto uz sunarodnike na KiM

V.K.

25. 09. 2023. u 16:54

KOALICIJA "Za budućnost Crne Gore" poručila je da se mora zaustaviti "teror" kosovskog premijera Aljbina Kurtija, ako se želi mir na Kosovu.

КУРТИЈЕВ ТЕРОР МОРА ПРЕСТАТИ Из коалиције ЗБЦГ: Чврсто уз сународнике на КиМ

Foto: D.Z.

Poručili su da ta koalicija, kao "autenični politički predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori", čvrsto stoji uz svoje sunarodnike na Kosovu. Izrazili su saučešće porodicama trojici ubijenih Srba, kao i porodici stradalog policajca albanske nacionalnosti.

- Ukoliko želimo mir na Kosovu i Metohiji, Kurtijev teror mora prestati. On se mora zaustaviti i zbog Srba i zbog Albanaca koji žive na Kosovu i Metohiji. Međunarodna zajednica ne sme više da toleriše i podržava Kurtijev prištinski režim koji odbija da se primeni ono što je dogovoreno - navodi se u saopštenju uz podsećanje da je jučerašnji dan bio "jedan od najtežih" za Srbe u ovom veku.

- Kroz samo nekoliko sati, na Kosovu i Metohiji ugašena su četiri života. Četiri porodice su ostale bez očeva, braće, stričeva, ujaka... Nakon što je Aljbin Kurti nastavio sa svojim brutalnim terorom nad Srbima na severu Kosova i Metohije, posle bezbroj poziva da se vrati za pregovarački sto i počne sa implementacijom onoga što je definisano Briselskim sporazumom, pre svega stvaranjem Zajednice srpskih opština, desilo se upravo ono na šta je upozoravano u proteklom periodu, poručuju iz ZBCG.

Kazali su da njih, kao političke predstavnike srpskog naroda u Crnoj Gori, najviše zabrinjava "činjenica da sve upućuje na to da je najnoviji oružani sukob i likvidacija Srba bila rezultat nečijeg dogovora".

-Tome svedoči i organizovana akcija dezinformisanja od strane medija iz Prištine, koji su na sve načine hteli da dešavanja u manastiru Banjska prikažu kao svojevrsnu agresiju Republike Srbije - navode iz ZBCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!