ŠEŠELJ O ŠIBICARSKOJ POLITICI EVROPE SAD: Nastavljena pogubna praksa sastavljanja Vlade po zapadnim ambasadama

Novosti online

18. 09. 2023. u 20:00

INTERES Zapada je nastavak politike Mila Đukanovića u Crnoj Gori sa ljudima koji nemaju tako očigledne veze sa kriminalom kao sto je to slučaj sa DPS-om, smatra zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj.

ШЕШЕЉ О ШИБИЦАРСКОЈ ПОЛИТИЦИ ЕВРОПЕ САД: Настављена погубна пракса састављања Владе по западним амбасадама

Foto Tanjug

- Nažalost, u Crnoj Gori je nastavljena pogubna praksa sastavljanja Vlade po zapadnim ambasadama koji se još jednom pokazuju kao glavni politički faktor u toj zemlji. Nastavlja se i sistematska diskriminacija srpskog naroda u Crnoj Gori i pored toga što je došlo do smene režima Mila Đukanovića. Posebno je tragično to što opcija koja je došla na vlast i ostvaruje kontinuitet sa Milom Đukanovićem je pobedila zahvaljujući srpskim glasovima, političkim liderima srpskog naroda Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću bez čije iskrene i bez rezervne podrške Jakov Milatović ne bi danas bio predsednik Crne Gore - kaže Šešelj.

Garnitura koja sada pokušava da sastavi vladu sa restlovima DPS-a i političkim partijama koje su uvek bili verni saveznici DPS-a hoće da se dodvori zapadnim ambasadama i da im u predstojećem  periodu verno služi, upozorava on.

- Verujem da ta neodgovonost i slugeranjstvo neće imati podršku građana Crne Gore, da u Crnoj Gori ne postoji podrška daljem progonu Srba i da će takva šibicarska i kalkulantska politika Evrope sad biti faktor homogenizacije Srba oko koalicije ZBCG u budućnosti i da će dokazani borci za poštovanje prava srpskog naroda imati značajno veću podršku jer oni od svojih principa neće odustati i ne pristaju na zapadne diktate - zaključio je zamenik predsednika SRS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RIVALI GLEDAJU I NE VERUJU! Novak Đoković zaprepastio konkurenciji (VIDEO)