ŽABLJAK USVOJIO ODLUKU: Bratimljenje sa Vrbasom

M. D.

01. 09. 2023. u 15:41

BROJNE durmitorske i crnogorske porodice koje žive u Vrbasu trajna su zaloga i garant bratskih i prijateljskih odnosa grada Žabljaka i grada Vrbasa.

ЖАБЉАК УСВОЈИО ОДЛУКУ: Братимљење са Врбасом

Foto: M.Drobnjak

Odbornici Skupštine opštine Žabljak jednoglasno su izglasali Odluku o uspostavljanju saradnje između gradova Žabljak-Crna Gora i Vrbas-Srbija.

- Saradnja se uspostavlja na privrednim,turističkim, naučnim, kulturnim, sportskim, vaspitno–obrazovnim, i svim drugim privrednim poljima gde za to postoje mogućnosti i obostrani interes. Bliži oblici sardnje sa Opštinom Vrbas urediće se Sporazimom o međusobnoj saradnji, navodi se u pomenutoj Odluci.

Foto: Opština Žabljak

 

-Kroz ovakvu saradnju budimo svoj identitet, tradiciju i očuvanje kulturnog nasleđa. Žabljačani će biti bliži jedni dugima za jednu čitavu i neraskidivu ljubav i poštovanje.

Imajući u vidu obavezu prema precima, kao i dužnost prema potomcima, ova saradnja ima za cilj da sve naše bratstvenike koji žive u Vrbasu, Bačkom Dobrom Polju, a ima ih zaista puno, koji imaju neraskidive veze sa Žabljakom, još više podseća na očuvanje kulture i običaja, među našim sunarodnjacima koji su decenijama daleko od svojih ognjišta, naveo je Ivan Popović, predsednik Skupštine opštine Žabljak.

Bratimljenje Žabljka i Vrbasa još početkom avgusta najavili su predsednik Opštine Žabljak Radoš Žugić i predsednik Opštine Vrbas Predrag Rajović koji je bio gost turističkog gradića podno Durmitora.

Foto: Opština Žabljak

Radoš Žugić, pred. Opštine Žabljak i Predrag Rajović, pred.Opštine Vrbas

- Želeći da na pravi način približimo Žabljak Vrbasu i naše koloniste svom zavičaju, dogovorili smo da sprovedemo u delo bratimljenje Žabljka i Vrbasa, saopštio je tada Radoš Žugić.

On je tom prilikom napomenuo da brojne durmitorske i crnogorske porodice koje žive u Vrbasu trajna su zaloga i garant bratskih i prijateljskih odnosa grada Žabljaka i grada Vrbasa.

- Dogovorili smo da u skorije vreme organizujemo ,,Dane Žabljaka" u Vrbasu a nakon toga ,,Dane durmitorskih kolonista" u Žabljaku, kazao je tada Žugić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)