STREPE OD MEDVEDA: Divlja životinja uništila pčelinjak seoskog domaćinstva, meštani u strahu

B. DABIĆ

13. 08. 2023. u 11:32

DA medved voli med to znaju i deca i odrasli, ali kako se ponašati u realnom životu kada medved dođe nadomak kuće to mnogi ne znaju.

СТРЕПЕ ОД МЕДВЕДА: Дивља животиња уништила пчелињак сеоског домаћинства, мештани у страху

Foto: D.Senić

Meštani sela Tejana u području Ostrosa, kod Bara, žive u strahu poslednjih dana jer je medved uništio pčelinjak  jednog domaćinstva. Dogodilo se to tokom noći. Šteta nije mala, a  od tada panika ne jenjava. Meštani tvrde da medveda čuju svako veče kako glasno mumla i riče.

Seljani ističu da u selu ima staraca i dece. Ovim mestom, koje teritorijlano pripada opštini Bar, a gravitira prema Skadarskom jezeru i graničnom području ka Albaniji, zbog lepote krajolika često pešače turisti, organizuju se planinarske ture, pa sigurno nikome ne bi prijao nenadni susret sa divljom životinjom. To otvara i brojna pitanja – šta uraditi da se izbegne nemio događaj.

Iz preduzeća „Lovstvo" doo Bar su potvrdili da se u selu primećen medved koji se  “odomaćio”, te upozoravaju meštane kao i turiste i planinare da medved ovde, kako kažu, često dolazi. Međutim, za sada, kako se može zaključiti, nema rešenja kako medveda vratiti u divlje predele daleko od seoskih domaćinstava.

- Ovaj deo Krajine i Ostrosa gde se medved pojavljaje su sela Dragovići i Gornja Briska, ali to ne mora da znači da se ne bi mogao pojaviti i na drugim mestima, jer medved može preći i više desetina kilometara dnevno - naveli su iz „Lovstvaˮ Bar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)