ODLUČENO! Milatović predložio lidera PES Milojka Spajića za mandatara

Veliša Kadić

10. 08. 2023. u 12:38

CRNOGORSKI predsednik Jakov Milatović predložio je danas Skupštini Crne Gore lidera Pokreta "Evropa sad" (PES) Milojka Spajića za mandatara nove.

ОДЛУЧЕНО! Милатовић предложио лидера ПЕС Милојка Спајића за мандатара

Služba za informisanje predsednika CG

 Milatović je na konferenciji za novinare u rezidenciji na Cetinju rekao da je od svih političkih subjekata tokom konsultacija tražio da se eksplicitno izjasne da li podržavaju nekog kandidata za mandatara nove vlade i iskristalisalo se, kazao je, da je to Spajić.

"Njega su podržali politički subjekti koji u zbiru imaju 44 poslanika u parlamentu Crne Gore, i to PES, Demokrate Crne Gore, Bošnjačka stranka, Socijalistička narodna partija, Albanska inicijativa, Demokratska unija Albanaca, koja je nastupila u okviru Albanskog foruma, zatim Forca i Hrvatska građanska inicijativa", rekao je Milatović. Pojasnio je da je određeni broj političkih subjekata iz koalicije Za budućnost Crne Gore iskazao spremnost da podrži Spajića nakon dogovora o Vladi. "Svi smo svesni da se nalazimo pred izborom puta koji će u konačnom opredeliti budućnost. Krajni cilj mora biti demokratska Crna Gora. Nakon izbora predsednika i konstituisanja novog saziva Skupštine, formiranje nove izvršne vlasti nameće se kao jedan od ključnih zadataka", istakao je Milatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu