BRĐANIN UPORAN DA SE VRATI Bivši direktor policije žaliće se na odluku izvršne vlasti o razrešenju

V.K.

07. 08. 2023. u 08:57

POVODOM odluke Vlade Crne Gore da prestane mandat Zoranu Brđaninu na mestu direktora Uprave policije oglasio se njegov advokat Siniša Gazivoda, navodeći da će se Brđanin žaliti Upravnom sudu na novu odluku Vlade o prestanku mandata direktora UP. On podseća da "u gotovo polovini obrazloženja novog rešenja Vlada objašnjava kako nije u pravu Upravni sud kada zaključuje da Uprava policije nije organ uprave, pa Vlada kritikuje sud za takav stav".

БРЂАНИН УПОРАН ДА СЕ ВРАТИ Бивши директор полиције жалиће се на одлуку извршне власти о разрешењу

Vlada Crne Gore

- Nakon što primimo rešenje podnećemo novu tužbu Ustavnom sudu i očekujemo da ova pravna stvar više neće biti vraćana na odlučivanje Vladi, već da će sud meritorno rešiti ovo pitanje - uveren je Gazivoda.

Prethodno je Vlada na poslednjoj sednici donela rešenje o prestanku mandata direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu. Premijer Dritan Abazović je rekao da su doneli novo rešenje i ispoštovali odluku suda da u roku od 30 dana donesu novo rešenje.

- Ako neko misli da su prava opet povređena, ima i dalje procese. Isto važi i za Vladu i mi ćemo se institucionalno boriti. Mislim da je sada situacija uravnotežena - naveo je Abazović.

Vršilac dužnosti

NIKOLA Terzić, koji je u junu prošle godine postavljen za načelnika budvanske policije, na zahtev ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, nakon smene Brđanina, postavljen je za vršioca dužnosti direktora Uprave policije. Terzić je prethodno radio i kao inspektor Odseka za borbu protiv organizovanog kriminala, a potom i kao inspektor za strance u Graničnoj policiji Bar. Jedno vreme je bio savetnik bivšeg ministra policije Sergeja Sekulovića.

Upravni sud je nedavno poništio rešenje o Brđaninovoj smeni i naložili su da Vlada, 30 dana od dobijanja presude, donese novo rešenje koje će biti zakonito.

- Imajući u vidu da je sud poništio rešenje o razrešenju, predmet se vraća u stanje u kojem se nalazio pre nego što je poništeni akt donesen, odnosno Zoran Brđanin je direktor Uprave policije - naveli su tada iz u Upravnog suda.

Smenjeni Brđanin je pre četiri meseca dao izjavu Specijalnom državnom tužilaštvu u svojstvu svedoka, a povodom poznanstva sa odbeglim suspendovanim policijskim službenikom Ljubom Milovićem, često pominjanim u vezi sa bivšim agentom ANB-a Petrom Lazovićem u transkriptima skaj-aplikacije sa vođom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, koje je Evropol dostavio crnogorskim istražiteljima.

- U tome nema ničeg novog ni ekskluzivnog, niti mene stavlja u okvir koji mi neki, u jalovom naporu da opravdaju moju drugu nezakonitu smenu od strane Vlade, pokušavaju crtati - poručio je Brđanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu