MORE UZELO DVA ŽIVOTA: Iz Uprave pomorske sigurnosti upozoravaju kupače na jak vetar i talase

I. D. S.

26. 07. 2023. u 22:25

MORE je u Crnoj Gori u utorak uzelo dva života.

МОРЕ УЗЕЛО ДВА ЖИВОТА: Из Управе поморске сигурности упозоравају купаче на јак ветар и таласе

UPSUL

Na stenama, kod plaže Plavi horizonti kod Tivta nastradao je mladić iz Crne Gore, a beživotno telo ruskog državljanina izvučeno je u blizini plaže Perazića do, kod Petrovca, saopšteno je iz Uprave pomorske sigurnosti. Istog dana, u talasima su povređene još tri osobe, a bilo je i više akcija spasavanja u Ulcinju. Situacija na moru, zbog jakog vetra još uvek je rizična, te se savetuje kupačima i vlasnicima plovnih vozila da ostanu na obali.

U nesreći na stenama, u blizini plaže Plavi horizonti kod Tivta nastradao je P. M. (31), saopštio je pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti Žarko Lukšić. Kod plaže Perazića do izvučeno je i telo ruskog državljanina.

- Dobili smo informaciju od Službe za vanredne situacije Luštica bej da se mladić utopio na plaži Plavi horizonti, a da su tri osobe povređene. Najverovatnije su ih, dok su plivali, talasi bacili na stene. Da beživotno telo pluta kod plaže Perazića do kod Petrovca dobili smo informaciju u 19.15 - kazao je Lukšić. - Osim toga, istog dana službenici Uprave imali su sedam-osam spasavanja kupača skuterom u Ulcinju.

Lukšić upozorava da je situacija na moru trenutno još složenija, te da usled jakog vetra postoji veliki rizik od utopljenja. Stoga savetuje kupače i vlasnike plovnih vozila da ne idu u vodu i na otvoreno more.

- Trenutno su na Velikoj plaži u Ulcinju visoki talasi koji su bili do 15 metara, duva jak vetar zapadnog smera. Očekuje se da će vetar dodatno jačati. Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je spremna za reagovanje i svi kapaciteti su u pripravnosti - poručio je Lukšić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)