AKCIJA POLICIJE U CRNOJ GORI: Oduzeto 17 komada oružja, municija i šest vozila visoke klase... (FOTO)

Марија Стевановић
Marija Stevanović

21. 07. 2023. u 20:03

SLUŽBENICI Regionalnog centra bezbednosti „Centar“ su danas na teritoriji Podgorice, Danilovgrada i Tuzi, sprovodeći više odvojenih aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posedu kod građana, izvršili pretrese na više lokacije, kao i raciju u jednom hotelu, što je rezultiralo oduzimanjem arsenala oružja, municije, vozila i drugih predmeta. 

АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Одузето 17 комада оружја, муниција и шест возила високе класе... (ФОТО)

Uprava policije CG

Ovo je saopštila Uprava policije Crne Gore, odakle navode da su službenici Odeljenja bezbednosti Podgorica su, postupajući po naredbi nadležnog suda, izvršili pretrese stana i drugih prostorija koje koristi V.K. (27) i pronašli i oduzeli: dva pištolja – jedan CZ cal. 9mm i Vzor cal 7.65 mm, automatsku pušku, poluautomatsku pušku, tri okvira za puške, opštički nišan za snajpersku pušku, 224 komada municije, tri štapina od kojih dva sa detonatorskim kapislama i druge predmete.

Policija kaže sa su kriminalističkom obradom i sprovedenim radnjama, nakon konsultacija sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici slobode lišeni V.K i R.Š. zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je tužilac naložio da se protiv lice Ž.K. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Potom je policija nakon što je lišila slobode Ž.V. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, a na osnovu naredbe nadležnog sudije, u mestu Piperi izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi ovo lice.

-Tom prilikom policija je pronašla i oduzela dva poluautomatska pištolja, delove eksplozivne naprave, sporogoreći štapin, signalni pištolj i 12 komada municije različite vrste i kalibra. On će krivično odgovarati za krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija.

Pretresima objekata, shodno naredbi nadležnog suda, na jednoj lokaciji u Tuzima koju koristi V.N. u selu Barlaj, policija je pronašla i oduzela sedam pušaka i dva pištolja. O događaju je obaviešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj pravnoj kvalifikaciji dela.

- Osim toga službenici Uprave policije su danas izvršili operativno – taktičku radnju „Racija“ i izvršili pregled jednog hotela u Podgorici, a u kojem borave lica interesantna za službu, kao i pregled određenog broja vozila. Policija je radi provere, uz uredno izdate potvrde o privremenom oduzimanju, oduzela šest vozila visoke klase - kažu iz Uprave policije Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)