SLUČAJ PRED FBI: Abazović zatražio pomoć Blinkena u rešavanju ubistva Jovanovića

V.K.

20. 07. 2023. u 11:49

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Dritan Abazović zatražio je od državnog sekretara SAD Entonija Blinkena da Federalni istražni biro (FBI) pomogne istražnim organima u Podgorici u otkrivanju nalogodavaca i ubica Duška Jovanovića.

СЛУЧАЈ ПРЕД ФБИ: Абазовић затражио помоћ Блинкена у решавању убиства Јовановића

Tviter

U pismu Blinkenu crnogorski premijer je saopštio da najtamniju senku na vladavinu prava u Crnoj Gori baca nerasvetljeno ubistvo vlasnika i glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista "Dan" Duška Jovanovića, 27. maja 2004.

- Rasvetljivanje ovog, za Crnu Goru nezapamćenog zločina je prioritet nad prioritetima crnogorske vlade. Iako neskromno, bitno je naglasiti da je na inicijativu Vlade ubistvo Duška Jovanovića već određeno vreme ponovo u fokusu domaćih istražnih organa, tačnije od momenta kada sam preuzeo dužnost potpredsednika Vlade i koordinatora bezbednosnih službi - naveo je Abazović, smatrajući da bi najveći doprinos u rasvetljavanju ubistva Jovanovića pružili eksperti Federalnog istražnog biroa SAD.

Abazović naglašava da je Komisija za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva pretnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija obavestila Vladu Crne Gore, o zaključcima sa sastanka sa predstavnicima Ambasade SAD u Podgorici. Kako su naveli, saradnja sa američkim državnim institucijama može biti ostvarena redovnim kanalima međudržavne operativne i pravne pomoći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori