DEMOKRATE BI SA BOŠNJAČKOM STRANKOM DA MAKNU LEKIĆA! NSD: Poznati su oni, kao vukovi u jagnjećoj koži

M. D.

12. 07. 2023. u 15:17

Mladi Opštinskog odbora Nove srpske demokratije Pljevlja optužili su predsednika Opštinskog odbora Demokrata u Pljevlja, Nikolu Rovčanina da zajedno sa svojim partiskim kolegom i predsednikom Odbora direktora Rudnika uglja, Dušanom Janjuševićem pokušavaju da smene izvršnog direkotor pljevaljske rudarske kompanije Milana Lekića.

ДЕМОКРАТЕ БИ СА БОШЊАЧКОМ СТРАНКОМ ДА МАКНУ ЛЕКИЋА! НСД: Познати су они, као вукови у јагњећој кожи

Foto: RUP i EPCG

-Najnoviji pokušajem Mervana Avdovića, Nikole Rovčanina i Dušana Janjuševića da sa mesta izvršnog direktora Rudnika uglja smene Milana Lekića, otkriva se politika Demokrata da su spremni na najprljavije poteze kako bi naneli što veću štetu građanima Pljevalja, tvrde mladi NSD.

Oni tvrde da je  5. jula u večernjim satima, u prostorijama pljevaljskih Demokrata, a na, kako tvrde,  inicijativu Nikole Rovčanina i u prisustvu Dušana Janjuševića,  održan sastanak gdje je u ime Bošnjačke stranke prisustvovao Mervan Avdović, na kome je dogovoreno da se sve uradi kako bi Milan Lekić bio razrešen sa direktorske pozicije.  

-Demokrate, koji su već odavno poznati na političkoj pozornici kao vukovi u jagnjećim kožama, i ovoga puta rade protiv interesa srpskog naroda, kako u Pljevljima tako i u drugim delovima Crne Gore. Ovoga puta, u tom prljavom poslu izabrali su Mervana Avdovića, kao osvedočenog progonitelja srpskog naroda, kažu mladi Nove srpske demokratije(NSD).

Prema njihovim rečima ovaj podgorički Pljevljak ili pljevaljski Podgoričanin, po indetičnoj  recepturi DPS-a, ne može da oprosti Milanu Lekiću uspeh u Rudniku uglja i na poslovima u preporodu grada, već pokušava krijući se iza svog poslušnika Dušana Janjuševića da neuspešno izleči sopstvene frustracije, traume i komplekse.

-Nažalost, Janjušević, koji se već odavno pretvorio u instrument prljave politike Rovčanina, pristaje na sve, samo da sačuva poziciju na koju je došao upravo zahvaljujući višedeceniskoj političkoj borbi Milana Lekića. Ovaj vanredni čačanski visokoškolac svoj lokalpatriotizam najbolje je pokazao na jednoj od sednica Odbora direktora, kada je onemogućio da bude usvojen predlog Milana Lekića o novoj sistematizaciji u Rudnika uglja kojom bi apsolutno svi radnici dobili rešenje na neodređeno vreme. Na istoj toj sednici ovaj nedozreli inženjer, slepo slušajući naređenja  Nikole Rovčanina, pokušao je da spreči Milana Lekića da rudničku mehanizaciju upotrebljava kako bi pomogao stanovništvu pljevaljskih sela, tvrde mlado NSD.

Oni ističu da građani Pljevalja dobro znaju kolikav je pritisak poslednjih godina trpio Milan Lekić dok se lavovski  borio za svako radno mesto, koliko je bilo potrebno truda da Rudnik uglja bude pljevaljski, a ne podgorički, da mehanizacija ove kompanije radi na unapređenju putne infrastrukture, kao i da mladi u Pljevljima krenu u stvaranje sopstvenih porodica, a ne da traže zaposlenje u drugim sredinama.

-Omladina Pljevalja, ne samo mladi Nove srpske demokratije, znaće da ustane u odbranu istinskih patriota i da na pravi način podrže Milana Lekića. Poručujemo ovoj družini, Avdoviću, Rovčaninu i Janjuševiću, da se ne igraju sa strpljenjem Pljevljaka i sudbinama stotinama mladih ljudi, jer smo apsolutno  spremni da na svaki mogući način branimo i odbranimo interese našeg grada, zaključuje se na kraju saopštenj mladih NSD-a.

Iz Demokratske Crne Gore tvrde da nikakvog sastanka nije bilo i da se radi o pokušaju podmetanja i konstruisanja.

-Milan Lekić predsednik OO NSD Pljevlja, očito realizujući neke ranije dogovore ili obaveze prema DPS-u sa kojim je decenijama sarađivao, za dve godine mandata u Rudniku uglja vršio je masovno zapošljavanje kadrova i članova onih koji su do 30.avgusta važili za najeksponiranije članove DPS-a, kazali su iz PR službe OO Demokrata Pljevlja.

Prema njihovim rečima da bi zapošljavanje sprovodio direktnim izborom i ispoštovao dogovore prema DPSu izbegavao je javne konkurse i očito nezakonito postupao kako bi eliminisao slobodne ljude ili one koji su pripadnici drugih partija, osim DF-a i DPS-a, brutalno se obračunavajući i ucenjujući radnike u izbornim procesima.

-O poslovima gospodina Lekića ne želimo govoriti, imajući u vidu da se time bavi Specijalno državno tužilaštvo koje će dati svoj sud. A o ostalim zanimljivim detaljima, a ima ih za najmanje 100 saopštenja drugom prilikom. Za sada dovoljno, kazali su iz PR služba OO DCG Pljevlja. 

Nova i Demokrate su koalicioni partneri u vršenju lokalne vlsti u  Pljevljima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)