DAĆEMO SVE OD SEBE DA JE ĐAVOLIŠEMO ŠTO PRIJE: Knežević o sastavu nove vlade

Novosti online

12. 07. 2023. u 11:18

NOSILAC liste Za budućnost Crne Gore i lider DNP-a Milan Knežević poručio je da ta koalicija, ukoliko ne bude deo Vlade, neće biti konstruktivna opozicija, već opozicija koja će učiniti sve da tu Vladu, kako je rekao "ćavoliše što prije".

ДАЋЕМО СВЕ ОД СЕБЕ ДА ЈЕ ЂАВОЛИШЕМО ШТО ПРИЈЕ: Кнежевић о саставу нове владе

V.K.

ZBCG će biti u Vladi na osnovu broja osvojenih mandata ili neće biti njen deo, naglašava Knežević i dodaje da im pripada mesto predsednika Skupštine ukoliko uđu u Vladu.

– Od Milojka Spajića zavisi da li će koalicija Za budućnost Crne Gore biti u Vladi ili neće. Ne tražimo ništa više što nismo dobili, a ni manje. Jasno je po rasporedu snaga i broju mandata, da predsednik Skupštine pripada koaliciji Za budućnost Crne Gore i tu nije ništa sporno. Svakako da i ja kao nosilac liste i kolega Andrija Mandić kao naš kandidat za predsednika, koji su osvojili respektabilan broj glasova, imamo potpuno pravo da budemo deo te i takve vlade. Spremni smo i to smo javno saopštili da se odreknemo učešća u bezbednosnom sektoru. Ukoliko nas nema u Vladi mi smo opozicija, ali nismo konstruktivna opozicija, nego smo opozicija koja će učiniti sve da tu Vladu đavoliše što pre – naveo je Knežević.

Prema njegovom mišljenju, lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić je prirodan mandatar, te da stoga ne razmišlja previše o pozivu na razgovore koje je inicirao lider Demokrata Aleksa Bečić.

O neformalnim razgovorima o formiranju Vlade čita iz medija, pa je na taj način saznao i za nezvanične informacije da Bečić inicira sastanak svoje partije, Pokreta Evropa sad, GP URA i SNP-a, a da su navodno spremni i da koaliciji ZBCG ponude mesto šefa parlamenta i još neke pozicije u vlasti.

Upitan gde bi sebe vidio u Vladi, Knežević šaljivo odgovara da sebe najviše vidi u Ambasadi u Moskvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)