IZNESITE IMENA ODGOVORNIH: Predsednik Opštine Pljevlja pozvao nadležne iz "Vovodovda" da se oglase o dugu od tri miliona evra

M. D.

25. 06. 2023. u 16:04

PREDSEDNIK Opštine Pljevlja, dr Dario Vraneš, pozvao je odbor direktora „Vodovoda”, predsednika odbora Miroslava Bata Anđelića i novoizabranu direktoricu Biljanu Đondović da javno izađu pred građane i iznesu podatke o dugovima preduzeća koji su narasli na frapantnih tri miliona evra, kao i imena direktora i njihovih saradnika za vreme čijih su mandata nastali enormni dugovi.

ИЗНЕСИТЕ ИМЕНА ОДГОВОРНИХ: Председник Општине Пљевља позвао надлежне из Воводовда да се огласе о дугу од три милиона евра

Foto: Opština Pljevlja

Imena odgovornih se ne smiju skrivati, poručio je, između ostalog, Vraneš tokom obilaska pogona „Vodovod”, postrojenja za preradu vode Pliješ i kolektora za otpadne vode. Predsednik je sa direktorkom Đondović, predsednikom odbora direktora Miroslavom Anđelićem kao i predstavnikom radnika Peđom Ljiljanićem obišao pogone i u neposrednom razovoru sa radnicima se upoznao sa nehumanim uslovima u kojima radnici rade, zastarelom opremom, malobrojnom izraubovanom mehanizacijom koja je većim delom u kvaru, minimalnim platama i stanjem u preduzeću kojem preti bankrot.

Vraneš je zahtevao od novoizabrane direktorke i predsednika odbora da u najskorijem roku izađu pred javnost, iznesu svu dokumentaciju na svetlost dana i prezentuju za vreme čijeg mandata su nastali akumulirani gubici od tri miliona evra. Takođe, predsednik je insistirao da se imena odgovornih ne smeju skrivati, već da bi ih trebalo pozvati na eventualnu krivičnu odgovornost i uključiti tužilaštvo u rad.

Opština Pljevlja, kako je rekao, će iskoristiti sve zakonom dozvoljene mehanizme da pomogne rad „Vodovoda” i spasi ga od stečaja, uložiti sve napore da se popravi položaj radnika i poboljšaju uslovi rada.

Predsednik je na kraju konstatovao da problem „Vodovoda” nije samo problem menadžmenta i radnika već cele zajednice, svih građana i izrazio uverenje da će se zajedničkim radom i zalaganjem svih društvenih subjekata u gradu pronaći rešenje kako bi se izbegao najgori scenario. Stečaja jednostavno ne sme biti – zakljičio je na samom kraju predsednik Vraneš, sa čijim isključivim stavom su se složili svi prisutni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)