NOVA POLITIČKA UJDURMA U CRNOJ GORI: Počelo rušenje predsednika opštine Andrijevica, NSD vraća DPS na vlast

Марија Стевановић
Marija Stevanović

16. 06. 2023. u 18:12

ONO u šta su samo neupućeni nisu verovali da se može desiti u Crnoj Gori, počelo je da se zbiva u Andrijevci, gde je na velika vrata najavljen povratak na vlast Đukanovićeve DPS!

НОВА ПОЛИТИЧКА УЈДУРМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Почело рушење председника општине Андријевица, НСД  враћа ДПС на власт

foto m. s.

Naime, odbornici opozicione DPS, njih 15, potpomognuti odbornikom Nove srpske demokratije Miomirom Dragovićem, podneli su predlog za razrešenje predsednika Opštine Andrijevica, Željka Ćulafića iz Socijalističke narodne partije!

U obrazloženju predloga za smenu Ćulafića, koju su potpisnici juče predali, navode da Ćulafić nije obezbedio sprovođenje Strateškog plana razvoja Opštine Andrijevica, druge razvojne planove, programe i strateška dokumenta od državnog značaja.

Ćulafiću se zamera i to što ''nije podneo u zakonskom roku Skupštini izveštaj o svoom radu  i radu organa lokalne uprave i službi''.

Iz tabora SNP i Demokrata, čiji je jedan odbornik pre par dana napustio redove ove stranke i počeo ''da deluje kao nezavisni odbornik'' nisu još zvanično reagovali povodom ovog predloga.

-U Andrijevici više nećemo dozvoliti političku korupciju. Bez ikakve sumnje, ovde će biti posla i za Specijalno državno tužilaštvo - rečeno je iz vrha lokalne vlasti, uz napomenu da će biti ispoštovana sva zakonska procedura kada je reč o zahtevu odbornika DPS i Nove srpske demokratije, i da ih ne zanimaju njihove namere o podeli funkcija.

RAZREŠENjE

Pre nekoliko meseci odlukom odbornika DPS i odbornika Demokrata Bogdana Mijovića koji je jedavno napustio stranku, smenjen je potpredsednik Opštine Andrijevica Vesko Raketić, inače predsednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Andrijevici. Odluka je donesena na predlog predsednika Opštine Željka Ćulafića, a odbornik Mijović je, kako se nedavno saznalo, tada isključen iz stranke ''zbog glasanja sa odbornicima DPS''.

Podsetimo, Socijalistička narodna partije i Nova srpska demokratija, koje su na lokalnim izborima 30. avgusta 2020 godine nastupaali pod ''firmom'' Za budućnost Andrijevice, formirale su sa Demokrate vlast u Andrijevici kada je pobeđena DPS, doduše, tesnom većinom od samo jednog odbornika.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!