MILAN KNEŽEVIĆ: Bez koalicije Za budućnost Crne Gore nema stabilne vlade

Tanjug

13. 06. 2023. u 15:41

LIDER Demokratske narodne partije i nosilac liste koalicije Za budućnost Crne Gore na vanrednim parlamentarnim izborima Milan Knežević očekuje da nova vlada bude formirana od predstavnika onih političkih subjekata koji su činili parlamentarnu većinu posle izbora 30. avgusta 2020.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Без коалиције За будућност Црне Горе нема стабилне владе

Foto: DF

Knežević je to rekao po izlasku iz Višeg suda u Podgorici, gde je danas počelo obnovljeno suđenje u slučaju tzv. "državni udar". Knežević ističe da su uvek imali neformalne kontakte sa svim činiocima te nekadašnje većine, koji su, kako je rekao, nekad bili dobri, a nekad loši, ali je komunikacija uvek postojala.

- Naš stav je jasan, treba ispoštovati demokratske standarde i volju građana i onda neće biti nikakvih problema - kazao je Knežević.

Smatra da bez koalicije Za budućnost Crne Gore nema stabilne vlade.

- Poznato je da sam veći život proveo u opoziciji i da se nikome ne isplati da mi budemo opozicija - rekao je Knežević.

Na pitanje kako će postupiti ako dobiju poziv da učestvuju u pregovorima za formiranje vlade, rekao je da treba sačekati da li će Evropa sad odlučiti da ih pozove ili će pozvati nekog drugog.

- Mi smo spremni da razgovaramo sa onim subjektima koji su predstavljali 30. avgustovsku parlamentarnu većinu, među njima je i PES - jasan je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave