BURA POSLE IMENOVANJA DIREKTORA RTCG: Najavili krivične prijave

I. D. Stojadinović

03. 06. 2023. u 08:00

Nakon što je Viši sud potvrdio da je Boris Raonić nezakonito izabran za generalnog direktora Javnog servisa, većinom glasova članova saveta Radio-televizije Crne Gore on je ponovo izabran za tu funkciju

БУРА ПОСЛЕ ИМЕНОВАЊА ДИРЕКТОРА РТЦГ:  Најавили кривичне пријаве

in4s.net

Ovakva odluka izazvala je negodovanje posebno NVO sektora iz kojeg pozvivaju tužilaštvo da reaguje i najavljuju tužbe protiv članova Saveta koji su glasali.

Kako tvrdi predsednik Saveta RTCG, Veselin Drljević, presuda Višeg suda dala je dve opcije - da se ranija odluka o imenovanju Raonića poništi i glasa ponovo ili se raspiše novi konkurs. Većinom glasva odlučeno je da se ponovo glasa za već prijavljene kandidate. Četiri od pet članova Saveta RTCG glasalo je da Raonić ponovo bude izabran za generalnog direktora Javnog servisa. Kako je napomenuo Drljević, novo imenovanje podrazumeva da Raonić na toj funkciji bude do kraja mandata započetog u avgustu 2021. godine, ali nije želeo da govori o eventualnoj odgovornosti ukoliko se ispostavi da je izbor i ovoga puta nezakonit.

Imena

Zbog podstrekavanja na izvršenje krivičnog dela podnećemo krivične prijave protiv Borisa Raonića, zaposlenog u pravnoj službi RTCG Željka Mićovića, kao i advokatice RTCG Zorice Đukanović - poručio je Đurović.

Potpredsednica Saveta Marijana Camović Veličković napustila je sednicu pre glasanja, navodeći da ne želi da učestvuje u ponovnom nezakonitom izboru Raonića, koji, ocenjuje, nema nikakav legitimitet da bude direktor RTCG, a Savet Javnog servisa njegovim ponovnim imenovanjem ulazi u zonu krivične odgovornosti. Učešće u izboru direktora nije uzeo ni Bojan Baća koji je neposredno pre početka sednice podneo ostavku na članstvo u Savetu.

Ipak, najoštrije su reagovali iz Medija centra i Centra za građansko obrazovanje. Direktor Medija centra Goran Đurović najavio je da će, zbog neizvršenja sudske presude protiv svih članova Saveta koji su učestvovali u glasanju podneti krivične prijave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a