DRITAN ''NACRTAO'' NARUČIOCE ZLOČINA: Sestra traži kazne za pomagače iz službi bezbednosti

Марија Стевановић
Marija Stevanović

04. 05. 2023. u 20:00

CRNOM Gorom se sve glasnije čuju tvrdnje da je likvidacija vlasnika i urenika "Dana" Duška Jovanovića imala i političku pozadinu, a tu su i zahtevi da se mora uhapsiti logistika iz bezbedonosnih službi, te nalogodavac.

ДРИТАН НАЦРТАО НАРУЧИОЦЕ ЗЛОЧИНА:  Сестра тражи казне за помагаче из служби безбедности

privatna arhiva

- Tokom vladavine Mila Đukanovića i DPS sve je urađeno da počinioci i nalogodavci zločina ostanu nedodirljivi - ističe sestra svirepo ubijenog Jovanovića, Danijela Pavićević, koja ističe da je lično Đukanović svojevremeno drsko zamajavao javnost izjavama o Vojislavu Koštunici...

Kaže i da 30. avgust 2020, za nju i porodicu predstavlja ostvarenje dela nada - da će svojevrsni zid ćutanja konačno biti srušen.

- Poruke takve sadržane dobili smo i od najznačajnijih predstavnika nove vlasti. Premijer Abazović je pokrenuo temu rasvetljavanja zločina, saopštio motiv ubistva, a ja bih dodala i političku pozadinu. Naprosto je "nacrtao" organizatore i nalogodavce, te tako ohrabrio i institucije. Verujemo mu - naglašava Danijela Pavićević, ističući da dokaza sigurno ima, samo bi nadležni koji za to primaju plate trebalo pravilno da ih analiziraju, umesto što čekaju da porodica sama reši zločin.

Da se svako maksimalno aktivira

KOMISIJA za praćenje postupanja u istragama o napadima na novinare prošlog decembra je na sajtu Vlade objavila Izveštaj iz kojeg je Tužilaštvo moglo da popiše koje osobe nisu saslušane, koje mere nisu preduzete... Iako tužioci tvrde da su radili određene provere, preseke i analize, ono što je Komisija označila kao nedostatke u radu državnih organa još nije ni pipnuto. Dogovorili smo se sa postupajućom tužiteljkom, direktorom policije i šefom SPO da se hitno preduzmu mere i da se svako maksimalno aktivira u tom predmetu - izjavio je ministar bez portfelja i stručnjak za bezbednost Zoran Miljanić, koji je kategoričan: "Kao da se sve radilo da se ubistvo ne rasvetli."

Pozvala je u prvom redu Tužilaštvo, da dobro pripazi kome će dodeliti predmet, kako ne bi došao u ruke onih koji su zaslužni za opstrukcije tokom protekle dve decenije...

- Neka pronađu časne pojedince koji će dovesti do privođenja pravdi ne samo počinilaca, već i pomagača, i nalogodavaca. Iako se nije "potpisao", on se lako može prepoznati posredstvom izvršitelja. Onaj ko se plaši da radi svoj posao, bolje da odmah odustane, jer je došlo vreme čišćenja Crne Gore. Država ima moć i mora da je pokaže, između ostalog i tako što će rešiti zločin nad mojim bratom, bez obzira na to koga treba uhapsiti. Čekamo taj dan - zaključuje Danijela Pavićević, sestra ubijenog Duška Jovanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)