KONAČNO IZGRADNJA AUTOBUSKE STANICE U IGALU: Rok za završetak radova 20 meseci

V.V.

28. 04. 2023. u 16:46

NA drugom tenderu koji je raspisala hercegnovska Opština za izgradnju glavne autobuske stanice u Igalu, za najpovoljnijeg izvođača izabran je podgorički konzorcijum „Entekst“. Radovi bi trebalo da počnu za dvadesetak dana, a rok za završetak posla je 20 meseci.

КОНАЧНО ИЗГРАДЊА АУТОБУСКЕ СТАНИЦЕ У ИГАЛУ: Рок за завршетак радова 20 месеци

Foto: ilustracija

Vrednost radova je  4, 7 miliona evra, a „Entekst“ je na ponovljenom konkursu bio jedini ponuđač. U saradnji sa Upravom za kapitalne projekte hercegnovska Opština  raspisala je i ponovljeni tender  za pristupnu saobraćajnicu, pa će i za taj posao brzo biti izabran izvođač. Vrednost tih radova je oko 700 hiljada evra. Ovo je bez sumnje jedan od najznačajnijih projakata koji će biti realizovan u narednom periodu, s obzirom na to da su kapaciteti stare  autobuske stanice u gradu odavno nedovoljni.

Podsetićemo, autobuska stanica u Herceg Novom, bila je  deo hercegnovskog hotelsko turističkog preduzeća „Boka“ koje je 2006. privatizovano, a desetak godina kasnije novi vlasnik „Vektra Boka“ ponudila je taj objekat na prodaju.  U decembru 2017.za samo 370 hiljada evra autobusku stanicu  kupila je podgorička firma „D stejšn“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)