ZA BS NEMA MESTA U VLADI: Milatović smatra da nemaju dovoljno demokratskog kapaciteta

M. SEKULOVIĆ

10. 04. 2023. u 12:13

OSIM aktuelnog predsednika Crne Gore, koji je nakon poraza na predsedničkim izborima u Crnoj Gori napustio i lidersku poziciju u svojoj DPS, "žrtva" njegove izborne avanture biće i Bošnjačka stranka Crne Gore, za koju neće biti mesta u budućoj vladi.

ЗА БС НЕМА МЕСТА У ВЛАДИ: Милатовић сматра да немају довољно демократског капацитета

privatna arhiva

To je potvrdio i novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović.

- Mislim da neke partije, a ni neki stranački lideri, ovde pre svega mislim na Bošnjačku stranku, nisu pokazali dovoljnu dozu demokratskog kapaciteta da nose određene procese - rekao je Milatović. - Znate i da je Stranka pravde i pomirenja, kao predstavnik bošnjačkog naroda, podržala mene kao predsedničkog kandidata od početka, bez ikakve sumnje ogorčena ponašanjem vrha Bošnjačke stranke.

VLADA

BUDUĆU Vladu Crne Gore, prema mišljenju Milatovića, Abazovića, čelnika DF i Demokrata, trebalo bi da čine predstavnici većine od 30. avgusta i Pokreta "Evropa sad". Protiv učešća BS u budućoj vladi izjasnio se i premijer Abazović.

Njihov lider Ervin Ibrahimović je nakon turneje po Zapadu, sa velikom sigurnošću najavio kandidaturu poslanice BS Kenane Strujić Harbić za predsednicu Crne Gore, da bi se potom "predomislio" i stavio stranku u službu Mila Đukanovića. Nakon trvenja u stranci povodom te odluke, njih dvojica su odleteli u Hanover par dana pred izbore, gde su pokušali da ubede dijasporu da dođe i podrži Mila. Ovoga puta uprkos svemu nije dobio željenu podršku dijaspore.

- Veoma smo iznenađeni izjavom pobednika izbora i budućeg predsednika Crne Gore, Jakova Milatovića, kojom se na prilično nedemokratski i nedržavnički način, suprotan pomirljivoj retorici i izjavi da će biti predsednik svih građana, izrečenoj u izbornoj noći, meša u unutrašnje stvari jedne političke partije - saopšteno je iz Bošnjačke stranke, uz tvrdnju da ona "uživa veoma visok stepen poverenja Bošnjaka i da je to poverenje u kontinuiranom rastu koje će biti krunisano na parlamentarnim izborima zakazanim za 11. jun".

Umesto što brine za Bošnjačku stranku, bilo bi politički mudrije da brine o tome kako će kao predsednik Crne Gore steći poverenje Bošnjaka, kao najbrojnije manjine, dodali su iz Bošnjačke stranke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a