PRVA IZJAVA ĐUKANOVIĆA NAKON OSTAVKE: "Ne možemo se pogađati hoće li biti EU ili srpski svet"

Novosti online

06. 04. 2023. u 16:03

MILO Đukanović dao je prvu izjavu nakon što je usvojena njegova ostavka na meslo lider Demokratske stranke socijalista (DPS).

ПРВА ИЗЈАВА ЂУКАНОВИЋА НАКОН ОСТАВКЕ: Не можемо се погађати хоће ли бити ЕУ или српски свет

Foto: DPS

"Želeli smo da ažurnim zakazivanjem sednice Glavnog odbora što brže definišemo ocenu našeg učešća na predsedničkim izborima", saopštio je nakon sednice ovog tela doskorašnji predsednik DPS Milo Đukanović.

"Imali smo dugu, detaljnu i plodnu raspravu. Nije mali uspeh osvojiti oko 155.000 glasova u neregularnin uslovima i uplivima faktora. Ali osnovna ocena je da nismo zadovoljni rezultatom i da su naši planovi bili više postavljeni", rekao je on, prenose "Vijesti".

Poručio je da DPS ne posustaje u svom optimizmu koji je "vrlo realan i utemeljen".

"Verujemo da smo predvodili Crnu Goru u vremenu kad je osvajala nove deonice na vrednosnoj orijentaciji crnogorskog društva... Ponosni smo na to. Verujemo da je naš sistem vrednosti superioran i da crnogorsko društvo ima pravo na sezonsko lutanje, kao što se dešava nakon 30. avgusta. Crna Gora srlja putevima velikosrpskog nacionalizma. Ali, razumemo da su u životu društva i čoveka mogući ciklusi, neki bolji, neki lošiji. Moramo biti istrajni u dostizanju državno-političke relevantnosti".

Đukanović navodi da na sceni nema ozbiljne alternative onome što je pokazao DPS, ali da uvažavaju mišljenje građana.

"Povukli smo novi potez tako što sam ja odlučio da se povučem s dužnosti predsednika nakon dvadesetpetogodišnjeg upravljanja partijom, na koje sam ponosan. Nije to moja uspešnost, nego uspešnost te politike koju sam personifikovao", rekao je Đukanović.

Da bi mogli da pomognu da Crna Gora dostigne ostvarenja kojima teže, Đukanović ističe da su se odlučili se za promenu na vrhu stranke.

"Moju odluku da se povučem je prihvatio GO, koji je prihvatio i da se za predsednika izabere Danijel Živković. DPS js iznedrio novu generaciju ljudi, koji će biti okosnica neke buduće vlade. Jedan od najmarkatnijih ljudi te generacije je Živković i ubeđen sam da smo napravili dobar potez, koji će biti impuls rehabilitaciji poverenja", zaključio je Đukanović.

"Ostaću u frontu borbe, ne možemo se pogađati hoće li biti EU ili srpski svet"

Na pitanje da li odlazi iz DPS-a Đukanović odgovara pitanjem - gde bi drugo bio nego u DPS-u.

"Liderstvo u partiji je bila posledica drugih okolnosti. Ostaću u frontu borbe za vrednosti koje treba da budu deo baštine savremene Crne Gore. Nema nikakve sumnje čemu pripada budućnost. Ne možemo se pogađati hoće li biti EU ili srpski svet. Sav svoj autoritet, znanje i iskustvo staviću u ostvarivanje naših ciljeva, s bilo koje pozicije", rekao je on.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (15)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri