KRIVIČNA PRIJAVA MORSKOG DOBRA: Ispitati produženje ugovora sa "Pomorskim saobraćajem" bez tendera

V.V.

31. 03. 2023. u 11:15

KRIVIČNU prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu podnelo je javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom protiv Pomorskog saobraćaja,izvršnog direktora ove kompanije, Dejana Bana i svih bivših predstavnika Morskog dobra i Vlade Crne Gore za koje se sumnja da su učestvovali ili uticali na donošenje odluka kojima je državi pričinjena višemilionska šteta.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА МОРСКОГ ДОБРА: Испитати продужење уговора са Поморским саобраћајем без тендера

fOTO: V.V.

Iz Morskog dobra saopšteno je da postoji sumnja da su predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom i Vlade Crne Gore, iskorišćavanjem službenog položaja donosili odluke i zaključke kojima je omogućeno kompaniji Pomorski saobraćaj da produži trajanje ugovora o korišćenju morskog dobra na nezakonit način, bez tendera. Tako su umesto da zaštite  imovinu Javnog preduzeća, zbog uticaja Dejana Bana, donosili odluke kojima je u velikim iznosima pričinjavana šteta državi.

U krivičnoj prijavi, saopštavaju iz Morskog dobra, istaknuto je da je Pomorski saobraćaj preko izvršnog direktora Dejana Bana uskraćivao dostavljanje Izveštaja o ostvarenom prometu od prodatih karata radi obračuna i fakturisanja naknada.

Samovoljno su uplaćivani iznosi, pri čemu je isključivan PDV, šta je bila obaveza predviđena ugovorom. Morsko dobro uplaćivalo je PDV Poreskoj Upravi Crne Gore i tako umanjivalo svoj prihod, zbog čega se sumnja da su izvršili više krivičnih dela u sticaju i saizvršilaštvu, od zloupotrebe službenog položaja, nesavesnog rada u službi, protivzakonitog uticaja, prevare do navođenja na protivzakoniti uticaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!