OPTIMIZAM BEZ POKRIĆA: Đukanović najavljuje desant na Crnu Goru, Milatović kaže da će proći kao "bos po trnju"

V.K.

25. 03. 2023. u 14:22

PREDSEDNIČKI kandidat Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović saopštio je da će pobediti u drugom krugu izbora 2. aprila i da od crnogorske dijaspore i manjina očekuje podršku najmanje 40.000 novih glasova!

ОПТИМИЗАМ БЕЗ ПОКРИЋА: Ђукановић најављује десант на Црну Гору, Милатовић каже да ће проћи као бос по трњу

Velisa Kadić

- Imam veliki rezervoar podrške. Sigurno ne ispod 40.000 glasova. Pričamo o ljudima koji su u biračkom spisku. Odlučnim otporom opozicije sprečeno je uklanjanje dijaspore iz biračkog spiska. Cilj je pobeda i ja je očekujem - kazao je juče Đukanović.

Međutim, njegov protivkandidat iz Pokreta "Evropa sad" Jakov Milatović, ocenio je da će se Đukanović u drugom krugu provesti kao "bos po trnju".

- Milo će dobiti manje od 100.000 glasova, a ovo što Đukanović priča su neutemeljeni navodi i optimizam bez pokrića - kazao je Milatović.

PUNA PODRŠKA FRONTA

CELA infrastruktura DF-a stavljena je na raspolaganje kandidaturi Milatovića u drugom krugu predsedničkih izbora. Kako je saopšteno u Pokretu "Evropa sad", u razgovoru sa predsedničkim kandidatom DF Andrijom Mandićem, kao i sa jednim od lidera tog političkog saveza Milanom Kneževićem, dogovoreno je da se u punom kapacitetu na stranu kandidata PES uključi Front.

Zbog najave da će narednih dana u Crnu Goru stići značajan broj glasača iz dijaspore, poslanik i potpredsednik Demokratske Crne Gore Albin Ćeman, pozvao je svoje sunarodnike Albance, kao i Bošnjake i Muslimane da daju glas Jakovu Milatoviću. Podsetio je da ih je više pošlo u "beli svet" za vreme mandata Đukanovića, nego za sve godine pre toga.

- Retki ste pošli što vam je bilo bolje u Crnoj Gori. Dok ste vi odlazili iz svoje rodne grude, samo je on ostajao i bogatio se. Dok su se vama ognjišta u Crnoj Gori gasila, samo se njegova familija širila i kupovala banke, jahte, stanove, vetrenjače i hidroelektrane. Zato vas pozivam da 2. aprila glasate za sebe i svoje najmilije, za Jakova Milatovića - pručio je crnogorskoj dijaspori Ćeman.

Predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan M. Vujičić pozvao je Kosovare da ne dolaze 2. aprila u Crnu Goru.

- Primera radi, samo u opštinama Peć i Istok je oko 10.000 onih koji glasaju i na Kosovu i u Crnoj Gori! Apelujem na njih da ne podležu pritiscima i da ne dolaze na izbore za predsednika Crne Gore jer tako rizikuju da kao dupli glasači budu krivično gonjeni i izgube državljanstvo Crne Gore - rekao je Vujičić.

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović ubeđen je da dijaspora neće moći da preokrene rezultate izbora u korist Đukanovića.

- Crna Gora se promenila, promeniće se i dijaspora. Đukanović je tu. Mi smo tu. Bog ne daje osvetu, ali je dao pobedu. Ovo je naša zemlja i ovde se mi pitamo - poručio je Danilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!