MANS: Zakon na ruku tajkuna!

V.K.

27. 02. 2023. u 12:04

IZ MREŽE za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) saopštili su da je sad jasnije zašto Vlada Crne Gore predlaže selektivan Zakon o oduzimanju imovine.

МАНС: Закон на руку тајкуна!

skupština.me/printskrin

Iz ove nevladine organizacije su objavili fotografiju na kojoj se vidi premijer Dritan Abazović u društvu sa vlasnikom kompanije Voli Draganom Bokanom i predsednikom košarkaškog saveza Crne Gore Nikolom Pekovićem, kumom kontroverznog biznismena Duška Šarića, rođenog brata narko-bosa Darka Šarića. Iz MANS-a su pozvali poslanike da odbiju zakon o legalizaciji imovine tajkuna i kriminalaca.

Izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković kazala je da predlog Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom delatnošću abolira pojedine osobe sa kojima su, prema njenim rečima, neki iz aktuelne vlasti povezani od devedesetih godina.

„Svaki tajkun mora da objasni odakle mu novac. Ako zakon bude usvojen u ovakvom obliku, to će biti najveća prevara građana. Svi iz nove većine su tvrdili da će imovina koja je nezakonito stečena biti oduzeta“, rekla je ona u Bojama jutra na TV Vijesti.

Kao što nema oduzimanja imovine, kako je rekla, nema ni lustracije, jer su „oni koji je trebalo da budu lustrirani – infiltrirani u vlast“.

 Da Zakon nije ono što se tako dugo čekalo, smatraju i u Akciji za ljudska prava, koji traže od poslanika da Zakon vrate na javnu raspravu. Za razliku od njih, premijer Dritan Abazović smatra da je to istorijsko rešenje koje je dobilo podršku evropskih eksperata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!