JOŠ JEDNA KRAĐA U ŠUMAMA U CRNOJ GORI: Krađa u Petnjici, hapšenje u Sjenici

Марија Стевановић
Marija Stevanović

15. 02. 2023. u 20:20

Zajedničkom akcijom pripadnika granične policije Crne Gore i Republike Srbije uspešno je otkriven počinilac krivičnog dela šumske krađe u Područnoj jedinici Petnjica, u GJ ''Mrtvica-Tivran'' u odeljenju 59a, u kojem su zaposleni Uprave za gazdovanje šumama i lovištima utvrdili bespravnu seču, saopšteno je iz ove Uprave.

ЈОШ ЈЕДНА КРАЂА У ШУМАМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Крађа у Петњици, хапшење у Сјеници

Sjenica

Naime, radnici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima su evidentirali 44 bespravno posečena stabla jele ukupne količine 56,48 kubika bruto drvne mase, od čega je 37 stabala jele bruto drvne mase 47,4 kubika, u državnom vlasništvu, dok je preostalih sedam stabala jele ukupne bruto drvne mase 9,08 m³ u privatnoj svojini. 

- Sva poečena drvna masa bila je otuđena, odnosno odvezena sa lica mesta, dok su vidni tragovi traktorskih guma vodili prema državi Srbiji, prema opštini Tutin, mestu Suvi Do. O utvrđenom stanju na terenu službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima su odmah obavestili Osnovno  državno tužilaštvo u Beranama, Upravu policije u Petnjici, Graničnu policiju –Berane, kao i šumsku Upravu u Tutinu, od kojih je zatražena hitna asistencija i uzajamna komunikacija, a sve u cilju pronalaženja počinioca krivičnog dela i zaustavljanja i ponavljanja ovakvih bespravnih radnji. Promptnom zajedničkom akcijom službenika granične policije Crne Gore i Srbije otuđena posečena drvna masa je uspješno pronađena u mestu Boroštica, opština Sjenica, dok je lice K.M. (48), za koje se sumnja da je izvršilo ovo delo, privedeno od strane policije Republike Srbije i predato tužilaštvu radi davanja izjave i daljeg procesuiranja, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, odakle najavljuju nove akcije na otkrivanju šumokradica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!