POSLE PRODAJE DELA AKCIJA VLADI CRNE GORE: Predsednik Odbora direktora Luke Bar podneo ostavku

B. DABIĆ

14. 12. 2022. u 22:50

KUPOVINA akcija Luke Bar od strane Vlade otvorila brojna pitanja, a nekoliko dana nakon trgovine na Montenegro berzi "pale" su i prve ostavke.

ПОСЛЕ ПРОДАЈЕ ДЕЛА АКЦИЈА ВЛАДИ ЦРНЕ ГОРЕ: Председник Одбора директора Луке Бар поднео оставку

Foto: B.Dabić

Predsednik  Odbora direktora u AD Luka Bar Marko Nišavić danas je podneo ostavku, potvrđeno je "Novostima" iz Luke Bar. Iako to Nišavić još nije zvanično potvrdio,  ostavku je  podneo “ zato što smatra da Vlada Crne Gore nezakonito kupuje akcije ove kompanije”.

Funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Nišavić imenovan je za predsednika Odbora direktora Luke Bar u junu ove godine, kao i ostali članovi Odbora direktora.

Podsetimo, 24. maja Vlada Crne Gore je predložila Skupštini akcionara „Luka Bar“ AD Bar da za članove Odbora direktora „Luka Bar“ AD Bar, predstavnike državnog kapitala, izabere: Darka Pekića (GP URA), Marka Nišavića (DPS), Vladimira Dragovića (SNP)i Nedžiba Ibrišimovića (BS).

U prvoj polovini decembra Vlada je po ceni od 0,9 evra kupila akcije Luke Bar, za šta je iz budžeta izdvojeno 10, 4 miliona evra. Iz Ministarstva finansija je saopšteno da je time država stekla dodatnih 18,42 odsto akcija, pa će tako ukupno imati 72 odsto akcija Luke Bar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)