MILO DA OVERI: Danijela Đurović dostavila Đukanoviću ispravljeni akt Zakona o izmenama Zakona o predsedniku

V.K.

14. 12. 2022. u 20:28

ŠEFICA crnogorske Skupštine Danijela Đurović dostavila je danas predsedniku države Milu Đukanoviću ispravljeni propratni akt izmena Zakona o predsedniku.

МИЛО ДА ОВЕРИ: Данијела Ђуровић доставила Ђукановићу исправљени акт Закона о изменама Закона о председнику

Foto Tanjug

Đukanović je juče vratio Skupštini izmene Zakona o predsedniku zbog greške u nazivu. Đurovićeva veruje da Đukanović neće drugi put odbiti da potpisom overi zakon jer bi tim činom direktno ušao u kršenje Ustava Crne Gore.

Podsetimo, 12. decembra u Skupštini Crne Gore po hitnom postupku usvojen je Zakon o izmenama Zakona o predsedniku. Za usvajanje tog akta, glasao je 41 poslanik. Istog dana pristalice DPS ispred Skupštine Crne Gore izazvale su incidente na skupu.

Dan kasnije, Milo Đukanović vratio je predsednici Skupštine Danijeli Đurović izmene Zakona o predsedniku, tražeći da se otkloni greška u nazivu.

Inače, Zakon o izmenama Zakona o predsedniku je prethodno usvojen 2. novembra, a predsednik Crne Gore Milo Đukanović zakon je vratio na ponovno odlučivanje Skupštini.

Izmenom je predviđeno da ukoliko predsednik države ne predloži mandatara za sastav vlade mandatarom će se smatrati kandidat koji ima jasnu podršku većine poslanika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!