NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

BOŠNJAČKA STRANKA PREVARILA – BOŠNJAKE? Iz GP URA u Bijelom Polju optužuju – Dogovorom sa DPS izneverili su glasače

Марија Стевановић
Marija Stevanović

12. 12. 2022. u 21:54

OČIGLEDNO je da su im pregovori sa nama poslužili kao odskočna daska da povećaju sebi cenu i odskoče, ali ni to nisu mogli valjano odraditi, pa su umesto više, izabrali manje. 

БОШЊАЧКА СТРАНКА ПРЕВАРИЛА – БОШЊАКЕ? Из ГП УРА у Бијелом Пољу оптужују – Договором са ДПС изневерили су гласаче

Foto: "Novosti"

Ovo je kazala nositeljka liste Građanskog pokreta URA poslanica Suada Zoronjić, komentarišući odluku Bošnjačke stranke da, umesto sa opozicijom u Bijelom Polju, sklopi koaliciju sa DPS, SDP i SD, "i time pokaže građanima da nije spremna za iskorak na pomirenje i bolji život svih".

- Bošnjačka stranka je ovim činom prevarila bošnjački narod, praveći dil sa DPS-om da predsednik Opštine bude sadašnji predsednik Petar Smolović, a ne nosilac liste Dizdarević. Očigledno je da čin prevare mogu podeliti nosioci lista i DPS-a i BS-a, imajući u vidu da im je biračko telo većinom bošnjački narod, ali da opštinu vodi Bošnjak mnogo je bliže onima koji su spremni da građane Bijelog Polja vode putem prosperiteta, a to je u ovom slučaju opozicija koja je bila saglasna da Suljević bude predsednik Opštine Bijelo Polje, jer je to isključivo tražio.

Kako je kazala Zoronjić, pregovori koje su kao opozicija vodili u tri kruga sa BS-a bili su konstruktivni i korektni, gde je pregovarački tim ispred BS-a tražio isključivo mesto predsednika i uz to i glavnog administratora, kao i 40 odsto funkcija.

- Kako bismo pokazali da smo spremni za promene koje će dovesti do boljeg životnog standarda građana, do pomirenja i suživota, dali smo tokom pregovora sa BS-a sve što su tražili. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da BS krene putem pomirenja i da prihvate pruženu ruku iskrenih sagovornika, čija je namera bila najiskrenija u smislu da Bijelo Polje učine boljim mestom za život svih građana, ma koje vere i nacije bili - kaže Zoronjić, koja je kazala da ih iz BS-a nije udostojila obaveštenjem da su već dogovorili da ostanu uz skute tradicionalnih partnere, a i time pokažu građanima Bijelog Polja da nisu spremni za iskorak na pomirenje i bolji život svih.

DAVALI SVE

Kako je kazala Zoronjić, pregovori koje su kao opozicija vodili u tri kruga sa BS-a bili su konstruktivni i korektni. Pregovarački tim ispred BS-a tražio je isključivo mesto predsednika i uz to i glavnog administratora, kao i 40 odsto funkcija.

- Kako bismo pokazali da smo spremni za promene koje će dovesti do boljeg životnog standarda građana, do pomirenja i suživota, dali smo tokom pregovora sa BS-a sve sto su tražili. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da BS krene putem pomirenja i da prihvate pruženu ruku iskrenih sagovornika, čija je namera bila najiskrenija u smislu da Bijelo Polje učine boljim mestom za život svih građana, ma koje vere i nacije bili – kaže Zoronjić.

Prema njenom mišljenju ostaje žalost što građani u narednom periodu od četiri godine, neće osetiti nikakav napredak i boljitak, iako su jasno i glasno rekli da žele promene.

- Nažalost, Bošnjačka stranka je kao i uvek i ovaj put dala veštačko disanje DPS, da u narednom periodu urnišu i isele još ovo naroda što je ostalo, tvrdi Zoronjić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)