BEZ REŠENJA ZA BOLNICU MELJINE: Zaposleni predstaju da sa radom 1. januara?

V.V.

30. 11. 2022. u 20:34

ROK za predlog rešenja problema u kojima grca Bolnica Meljine istekao je danas.

БЕЗ РЕШЕЊА ЗА БОЛНИЦУ МЕЉИНЕ: Запослени предстају да са радом 1. јануара?

Foto: V.V.

S obzirom na to da zaposleni nisu dobili nikakvo objašnjenje o toku procesa rešavanja statusa ove zdravstvene ustanove, najavili su organizaciju protesta na kružnom toku u Meljinama ali i da će uprkos svemu raditi do 31. decembra, ali 1. januara 2023. neće.

Podsetićemo, stečajni upravnik jednom je već odložio donošenje odluke o postepenom zatvaranju bolnice a novi rok bio je 30. novembar. U međuvremenu u Bolnici su radili bez grejanja, tople vode, osnovnih sredstava, sa manje pacijenata, platama koje su manje nego u zdravstvu Crne Gore a koje dobijaju sa zakašnjenjem. Oktobarsku zaradu na pragu decembra još nisu dobili.

Višegodišnja nerešena situacija i neizvastan status rezultirali su odlukom o protestu i prestanku rada. O tome su obavestili sve relevantne institucije u Herceg Novom zatim Vladu Crne Gore, Ministarstvo zdravlja i premijera. Protest će kažu organizovati, ne da bi ponovo slušali obećanja i uverenja da je bolnica neophodna i da treba Herceg Novom i državi, već da građanima Crne Gore pošalju poruku da nisu oni ti koji žele da zatvore Bolnicu. Rezignirani poručuju i da će resorna ministarstva sigurno naći objašnjenje zašto je to tako a oni žele samo da naglase da radnici nisu krivi za zatvaranje Bolnice Meljine koja baštini tradiciju dužu od jednog veka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri