BOLNICA MELJINE NA IZDISAJU: Bez hitnog rešenja protesti ne pomažu, objekti bez grejanja, zaposleni bez plata

V.V.

23. 11. 2022. u 14:37

U BOLNICI Meljine nema grejanja, nema tople vode niti osnovnih sredstava za rad. Kolektiv je naustio i ORL specijalista, odeljenje je zatvoreno. Zaposlenima nisu isplaćene oktobarske zarade.

БОЛНИЦА МЕЉИНЕ НА ИЗДИСАЈУ: Без хитног решења протести не помажу, објекти без грејања, запослени без плата

Foto: V.V.

 U gradu je najavljen za petak 25. novembra još jedan protestni skup „Za spas Bolnice Meljine“. Dva sata biće blokirana magistrala. U nadležnim ministarstvima kažu da intenzivno traže održivo rešenje za ovu ustanovu, no zaposleni i građani smatraju da sve predugo traje i da je bolnica na izdisaju.

Kraj će možda biti i pre nego što stečajni upravnik donese odluku o postepenom zatvaranju, a novi rok za taj proces je kraj novembra. Smanjen je i broj pacijenata koje sada u ovu ustanovu upućuju samo u hitnim slučajevima, pa je manja i mogućnost za naplatu usluga preko Fonda zdravstva.

Zaposleni u Bolnici kažu da su zahvalni za razumevanje koje su imali kod nadležnih u Opštini ali ni to niti protesti više nisu dovoljni. Preostalih 12 lekara u trenutnoj situaciji razmišljaju o mogućnosti da posao nađu u drugim zdravstvenim ustanovama. Valja podsetiti da već nekoliko godina zaposleni potpisuju ugovore o radu na jedan mesec. Sada aktuelni ugovor važi do kraja novembra. Ako do tada ne bude nađeno rešenje, oni nemaju obavezu da 1. decembra budu na poslu.

Očekivano je da su zaposleni zabrinuti, ljuti, da sve ovo emotivno doživljavaju ali je slično osećanje i građana Herceg Novog, pa i onih koji su bili gosti grada i pacijenti u ovoj ustanovi. Svi oni zahtevaju brže rešenje, jer ako se bolnica ugasi, gasiće se polako i Herceg Novi, skoro je jednoglasan komentar.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)