MILIONSKO JEMSTVO ZA ZVICEROVOG TAJNOGA AGENTA: Petar Lazović na slobodi?

V.K.

16. 11. 2022. u 20:47

VEĆE Višeg suda u Podgorici usvojilo je predlog odbrane da se uz milionsko jemstvo ukine pritvor uhapšenom službeniku Agencije za nacionalnu bezbednost Petru Lazoviću. Ova vest procurela je večeras u Podgorici.

МИЛИОНСКО ЈЕМСТВО ЗА ЗВИЦЕРОВОГ ТАЈНОГА АГЕНТА: Петар Лазовић на слободи?

Foto: Skrinšot

Navodno je odluku o prihvatanju jemstva za pritvorenog Lazovića (1.239.000 evra), usvojilo je veće sudije Suzane Mugoše. Viši sud u Podgorici je, krajem prošlog meseca odbio jemstvo koje je ponuđeno kao garancija da se viši službenik ANB-a Petar Lazović brani sa slobode, ali je odbrana osumnjičenog uložila žalbu.

Odbrana Lazovića je Specijalnom državnom tužilaštvu ranije prosledila predlog za jemstvo za Petra Lazovića. Tim predlogom porodica Petra Lazovića Višem sudu u Podgorici ponudila je tri nekretnine čija je vrednost 1.139.289 evra i 100.000 evra u gotovini. To je ponuđeno kao garancija da Lazović tokom daljeg krivičnog postupka neće pobeći ako dođe do ukidanja pritvora.

Foto: Tviter Uprva policije Crne Gore

SSDT sumnjiči agenta da je imao veze sa pripadnicima kavačkog klana, i da je navodno učestvovao u međunarodnom švercu narkotika. Za slobodu Lazovića, založena je porodična stambena kuća sa pomoćnim objektom i urbanizovano zemiljište čija je tržišina vrednost po izveštaju o proceni od 16. septembra - 426.000 eura.

Rođeni brat okrivljenog, Marko Lazović daje kao jemstvo - nepokretnost je čija tržišna vrednost po izveštaju o proceni od 15.9.2022. godine 245.000 evra. Dalje, rođeni stric okrivljenog, Dejan Lazović, daje u jemstvo - porodični stambeni objekat čija je tržišna vrednost po izveštaju o proceni od 14.9.2022. godine 468.289 evra. Navedena lica pružaju jemstvo u celokupnom iznosu procenjene tržišne vrednosti predmetnih nepokretnosti - 1.139.289,00 evra, kao garanciju da nakon puštanja na slobodu okrivljeni Petar Lazović do kraja krivičnog postupka neće pobeći, neće se ni kriti, niti na bilo koji drugi način negativno uticati na tok i ishod krivičnog postupka. Uz napred označene nekretnine, otac okrivljenog Zoran Lazović polaže na ime jemstva i novčani iznos od 100.000,00 evra, piše u predlogu za jemstvo.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!