"DOKAZ TEŠKIH ZLOUPOTREBA ANB": Ambasador Božović o informacijama oko planiranja atentata na predsednika Vučića

V.K.

08. 11. 2022. u 21:36

SVEDOČENjE Srđana Lalića, na suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, bilo je povod da se oglasi ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

ДОКАЗ ТЕШКИХ ЗЛОУПОТРЕБА АНБ: Амбасадор Божовић о информацијама око планирања атентата на председника Вучића

Vladimir Božović, Foto N. Fifić

Naime, Lalić je danas priznao da su pričali i planirali ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, za šta je, kako je rekao, "vođa kavačkog klana Radoje Zvicer obezbedio oko pet miliona evra i balističku pomoć dela Agencije za nacionalnu bezbednost koji je hteo da svrgne političku strukturu u Srbiji."

- Ovo je još jedan od mnogobrojnih dokaza teških zloupotreba ANB u političke i kriminalne svrhe. Sa njima se nažalost Crna Gora bez snažne institucionalne podrške i pomoći međunarodne zajednice i njenih službi i organa nikako sama ne može izboriti - kazao je Božović.

On je ocenio veoma pozitivno rad i ulogu Odbora za bezbednost i njegovog predsednika Milana Kneževića.

- Jačanje kapaciteta crnogorskih i svih regionalnih službi i organa u partnerskom odnosu sa EU i UN, Interpolom i Evropolom, u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije mora biti imperativno priorotetno u narednom periodu - zaključio je ambasador Božović.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)