REAKCIJA JOVANA VUČUROVIĆA: "Ništa čudno, Ranko i Raško na liniji Sekule Drljevića"

V.K.

10. 10. 2022. u 21:22

POVODOM postavljanja spomen ploče u Morinju i skandalozno ponašanja zvaničnika Crne Gore oglasio se funkcioner Nove srpske demokratije i poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović.

РЕАКЦИЈА ЈОВАНА ВУЧУРОВИЋА: Ништа чудно, Ранко и Рашко на линији Секуле Дрљевића

Jovan Vučurović, Foto DF

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović ocenio je da ono što se danas desilo u Morinju ukazuje da oni koji su poraženi 30. avgusta pokušavaju da nastave sa politikom koja je bila aktuelna pre obaranja bivšeg režima – da nastave sa esktremizmom, ponižavanjem Crne Gore i njenih tradicionalnih vrednosti.
 
- Ranko Krivokapić i Raško Konjević, kroz današnju sramnu akciju, pokazuju da su agentura koja je uvek orna i spremna da bude iznajmljena za razne tuđe interese, ovoga puta velikohrvatske, što je od njih očekivano jer pripadaju ideologiji ratnog zločinca, Pavelićevog saradnika i izdajnika Crne Gore, Sekule Drljevića. I u Crnoj Gori i u Hrvatskoj odlično znaju da se u Morinju nije desio nikakav zločin, ali ova dvojica ekstremista na sve moguće načine pokušavaju da izmisle krivicu svom narodu. Isto tako, zaista je žalosno kada hrvatski zvaničnici pominju logore i ratne zločine, kada čitav svet zna da je na području NDH izvršen jedan od najstrašnijih genocida u istoriji, i da su se zločini ponovili i 1995. godine i da je ta država nastala na etničkom čišćenju Srba sa svojih teritorija. Ovim današnjim potezom Hrvatska pokazuje da ne želi normalne odnose sa CG, već traži pojedine plaćenike koji bi ovde sprovodili njihovu politiku. To što su ih pronašli među ministrima u vladi CG je nešto već viđeno, ali moraju da znaju da većinska CG prezire ovaj današnji čin - izjavio je Vučurović, napominjući da Krivokapić i Konjević ovim ispunjavaju naloge Mila Đukanovića, "i da ta ekipa nikada nije pomenula naše mučenike u Lori, koji su monstruozno pobijeni, kao ni etničko čišćenje u Oluji i Bljesku, nego su čak slali svoje predstavnike da slave te zločine". 
 
- Ova spomen ploča je privatna inicijativa i Krivokapić i Konjević treba da je okače na svoje kuće, a ne da lažima blate svoj narod i državu. Ovo je pitanje i za one koji su pozvali ekstremistički SDP u vladu, iako su znali sa kim imaju posla - poručio je Vučurović.
 
 
BONUS VIDEO: 

DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UMRO BRANO MIĆUNOVIĆ