DRITAN OPTUŽIO ĐUKANOVIĆA: "Milo štiti kriminalne mreže unutar zemlje"

V.K.

21. 09. 2022. u 09:13

PREMIJER u tehničkom mandatu Dritan Abazović optužio je predsednika Crne Gore Mila Đukanovića "da štiti kriminalne mreže unutar zemlje" nakon što je njegova vlada napravila rekordan broj hapšenja.

ДРИТАН ОПТУЖИО ЂУКАНОВИЋА: Мило штити криминалне мреже унутар земље

Foto: Veliša Kadić

 On je ovo izneo u intervjuu za "Vašington eksaminer", navodeći da je upravo Đukanović podstakao verske i etničke podele koje su dovele do pada njegove vlade u avgustu.

Abazović je pozvao predsednika SAD  Džoa Bajdena da pomogne ubrzanju ulaska Crne Gore u Evropsku uniju, tvrdeći da bi veći evropski blok mogao bolje da se suprotstavi Rusiji.

Takođe je istakao da bi veća američka podrška u borbi Crne Gore protiv organizovanog kriminala i korupcije, uključujući ciljane sankcije, "snizila temperaturu" među podeljenim državama zapadnog Balkana i usmerila njihove interese ka Sjedinjenim Državama i Evropi.

-Regionalni lideri podstiču etničke podele kako bi prikrili svoje korumpirane poslove, rekao je Abazović, uz ocenu da je potrebna podrška NATO-a i SAD u borbi protiv negativnog ruskog uticaja u regionu, uključujući i Crnu Goru.

BONUS VIDEO: U čast naše zemlje biće 50 reklama na velikom ekranu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)