ZBOG PREVOZA ĐACI PRED VLADOM: Muka srednjoškolaca koji se školuju u Beranama

M. S.

19. 09. 2022. u 08:35

ZBOG toga što pet godina nisu rešeni problemi sa prevozom njihove dece koja se školuju u Beranama, roditelji 38 srednjoškolaca iz Murine u opštini Plav najavili su da će ove nedelje protestovati pred zgradom Vlade Crne Gore!

ЗБОГ ПРЕВОЗА ЂАЦИ ПРЕД ВЛАДОМ: Мука средњошколаца који се школују у Беранама

Foto: M. Sekulović

- Malo je reći da smo gnevni što niko ne rešava ovaj problem. Ne mogu da verujem da u Ministarstvu prosvete nema rešenja za naše i muke naše dece - kaže predstavnik roditelja iz Murine.

Roditelji ističu da bi jedno polovno kombi vozilo bilo dovoljno da se deci obezbedi odlazak i povratak do škola u Beranama, iz sedam sela na području Murine. Meštani su razočarani i odnosom lokalnih samouprava Plava, Berana i Andrijevice, gde je takođe prisutan ovaj problem, i čiji predsednici su samo obećali rešavanje problema od čega nije bilo ništa.

- Eliminisani smo iz te priče, jer je promenom vlasti Ministarstvo prosvete promenilo prevoznika - kaže predsednik Opštine Plav Nihad Camović.

Povodom ovog problema iz Ministarstva prosvete je saopšteno da oni nisu nadležni da organizuju prevoz učenika, već samo da učestvuju u subvenciji cene karte učenicima koji do škola putuju pet i više kilometara.

Do škola u Beranama putuju ne samo 38 učenika iz Murine već i đaci sa područja Gusinja, kao i iz Ulotine i Gornjih Luga koja pripadaju opštini Andrijevica. Dnevno za karte do Berana roditelji moraju da odvajaju do desetak evra, što je za većinu roditelja preskupo.

Kasno za dom

Početkom školske godine, kada je postalo jasno da će se nastaviti sa problemima oko prevoza učenika, bilo je predloga da se problem privremeno reši smeštajem učenika u savremeni Dom učenika i studenata u Beranama. Međutim, prijavljivanje je uveliko bilo završeno a kapaciteti doma popunjeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju