RADNICI PRETE DA ĆE SKOČITI SA KROVA: Drama u nikšićkoj železari

V. K.

29. 07. 2022. u 21:36

RADNICI nikšićke Železare, koji skoro dva meseca prorestuju u krugu fabrike, popeli su se na krov i prete da će skočiti jer se njihova situacija ne rešava.

РАДНИЦИ ПРЕТЕ ДА ЋЕ СКОЧИТИ СА КРОВА: Драма у никшићкој железари

Foto: V. K.

Ogorčeni radnici lupaju po krovu uzvikujući "lopovi" i "ovo je prevara"

Predstavnik radnika, Ivan Vujović rekao je da radnici traže da predsednik Vlade Dritan Abazović odmah dođe u Željezaru i kaže radnicima da li ova fabrika treba Nikšiću i državi ili ne

- A ne da se sa nama bukvalno igraju dva meseca i da nam danas kažu da država ne može tek tako da uđe u fabriku - rekao je novinarima Vujović.

On je dodao da su nakon sastanka sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem došli u vrlo nezgodnu situaciju.

- Od 1. septembra ćemo svi dobiti otkaze, a Tosčelik nam nudi otpremnine od po 6.000 euva. To nećemo dozvoliti - kazao je Vujović.

Kompanija Neksan iz Nikšića namerava da kupi železaru od turske kompanije Tosčelik i već pregovara sa njima.

Turski partner traži 20 miliona era, a Davidović je pristao da plati 15 miliona dok bi država učestvovala sa preostalih pet miliona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

TAKO TO IDE: Dan posle Slovenije starteri Srbije nisu izašli na teren, a Luka Jović - jeste! (VIDEO)