TERETNJACIMA ZABRANA VOŽNJE: Zbog gužvi tokom sezone važiće nova pravila

I. D. S.

30. 06. 2022. u 08:45

TOKOM turističke sezone u Crnoj Gori važiće nova saobraćajna pravila. Od 1. jula do 1. septembra ove godine zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, saopšteno je iz Uprave policije.

ТЕРЕТЊАЦИМА ЗАБРАНА ВОЖЊЕ: Због гужви током сезоне важиће нова правила

Foto B. D.

Zabrana će važiti svakog dana od 17 do 22 časa na delovima magistralnih puteva Bioče - Kolašin do raskrsnice puteva za Mateševo - auto-put, Podgorica - Sotonići - Petrovac, GP Debeli brijeg - Herceg Novi - Kotor - Tivat - Budva - Bar - GP Sukobin; i na magistralnom putu Podgorica - Cetinje - Budva.

Pojasnili su da se ta odredba ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Takođe, zabrana saobraćaja teretnih vozila ne odnosi se ni na vozila za prevoz opasnih materija na delu magistralnog puta od graničnog prelaza Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mestu Lipci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

UPOZORENJE: Nemojte piti kafu ako ste u nekoj od OVIH grupa