BORBA PROTIV ORGANIZOVANOG KRIMINALA: Abazović sa direktorkom Evropola Katrin de Bol

M. S./Tanjug

19. 05. 2022. u 00:05

CRNOGORSKI premijer Dritan Abazović je poručio nakon sastanka sa izvršnom direktorkom Evropola Katrin de Bol da prioritet nove Vlade Crne Gore ostaje borba protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije.

БОРБА ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА: Абазовић са директорком Европола Катрин де Бол

Foto Vlada CG

On je nakon sastanka u Hagu rekao da je veoma zahvalan direktorki Evropola, kao i da je sastanak sa De Bol, kako je rekao, bio produktivan i Crna Gora može da računa na snažnu međunarodnu saradnju.

-Naš cilj je da se izborimo s organizovanim kriminalom, pa samim tim i sa visokom korupcijom. To ostaje prioritet Vlade. Ja sam siguran da stvari idu u pravom smeru i da ćemo uz pomoć velike podrške učiniti prave stvari za Crnu Goru - rekao je Abazović, navodeći da je postavljen temelj za jako ozbiljne stvari, prenosi RTCG.

Foto Vlada CG

U budućnosti se, kako je rekao, definitivno mogu očekivati nove akcije na polju borbe protiv kriminala i korupcije i to mora da bude fokus Crne Gore.

- Međutim, inicijativa mora ići iz Crne Gore. Naše domaće zadatke i interne probleme ne može da reši niko drugi, pa ni Evropol - rekao je Abazović.

Smatra da je organizovani kriminal direktna pretnja Evropskoj uniji i drugim evropskim državama i da se zajedničkom saradnjom može doći do rezultata koji bi služili na ponos i Crnoj Gori, i partnerima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna