"IZVRŠENA ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA": Mandić - "Kriminalna grupa Katnić-Čađenović polagala velike nade u brisanje ključnih informacija"

V.K.

06. 05. 2022. u 21:19

PREDSEDNIK NSD-a i jedan od lidera DF-a Andrija Mandić rekao je da su "Milivoje Katnić i Saša Čađenović namerno čekali šest meseci od dobijanja operativnih podataka od Evropola, nakon čega se isti brišu, te da su u to polafali velike nade".

ИЗВРШЕНА ЗЛОУПОТРЕБА СЛУЖБЕНОГ ПОЛОЖАЈА: Мандић - Криминална група Катнић-Чађеновић полагала велике наде у брисање кључних информација

Foto: V. Kadić

Izjava Andrije Mandića: 

"Bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i njegov zamenik Saša Čađenović namerno su čekali da istekne rok od šest meseci od dobijanja operativnih podataka od Evropola, nakon čega se ti podaci brišu, te su doneli odluku kako nema dokaza da su Lazović i drugi učesnici Skaj komunikacija počinili krivično delo. 

Ovo je jasan znak da je organizovana kriminalna grupa Katnić-Čađenović polagala velike nade u brisanje ključnih informacija vezanih za izvršenje veoma teških krivičnih dela. 

Očigledno je ova kriminalna organizacija u državnim organima Crne Gore, na čijem čelu je Milivoje Katnić, izvršila zloupotrebu službenog položaja time što je skrivala i nije preduzela ništa u predviđenom vremenu od dana dobijanja podataka od Evropola. 

Kako su i mediji obavestili javnost, po sporazumu o operativnoj i strateškoj saradnji Crne Gore i Evropske policijske kancelarije, istražni organi su u obavezi da najkasnije u roku od šest meseci obavijeste Europol u kojoj meri su podaci koji su im dostavljeni neophodni za svrhu zbog koje su poslati. Ukoliko nisu neophodni, oni podležu brisanju. 

I pored toga što znamo da ova organizovana kriminalna grupa ima određeni broj saradnika u specijalnom tužilaštvu i da je tim delovanje novog Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića ograničeno, još jednom ga pozivamo da hrabro, čestito i pošteno radi svoj posao. 

To znači da odmah krene u utvrđivanje konkretne odgovornosti za ovu kriminalnu organizaciju i ne dozvoli da bilo kakvo odlaganje spreči pravdu da zakuca i na njihova vrata. Posebno je važno da GST Novović ne dopusti bilo kakvu vrstu selektivnosti u primeni zakona jer se tako rizikuje vlastita kompromitacija, kao i kompromitacija novog Tužilačkog saveta.

Zato tražimo od Tužilačkog saveta da se specijalno tužilaštvo hitno ojača novim tužiocima koji nemaju istorijat direktne komunikacije i saradnje sa bivšim GST Milivojem Katnićem i njegovim zamenikom Sašom Čađenovićem".

BONUS VIDEO:

KRŠTENjE ČUVA DUŠU ZA VEČNOST: Sveta tajna na jezeru Krupac kod Nikšića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati