GRADONAČELNIK PODGORICE U IZBORNOJ NOĆI U ULCINJU: DPS sa partnerima FORCA i DUA ima većinu

B. Dabić

28. 03. 2022. u 00:20

GRADONAČELNIK Podgorice Ivan Vuković čestitao je nosiocu liste DPS-a u Ulcinju, a izbore u Beranama nije komentarisao.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОДГОРИЦЕ У ИЗБОРНОЈ НОЋИ У УЛЦИЊУ: ДПС са партнерима ФОРЦА и ДУА има већину

Foto: B. Dabić

Potpredsednik Demokratske partije socijalista (DPS) i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je večeras da je lokalna vlast u Ulcinju, uprkos „svim pritiscima i zloupotrebama delova državnog aparata, dobila većinu na izborima u Ulcinju”.

Skupština opštine Ulcinj ima 33 odbornika.

- Demokratska partija socijalista + DUA + FORCA = 17/33 mandata u Ulcinju. Uprkos svim pritiscima i zloupotrebama delova državnog aparata, lokalna vlast je dobila većinu na danas održanim izborima. Čestitke Hakiju Mavriću, našoj mladoj ulcinjskoj ekipi i koalicionim partnerima na velikoj pobedi, naveo je Vuković na Tviteru.

Vuković se oglasio na Tviteru ubrzo nakon što je oko 22 sata Dritan Abazović proglasio apsolutnu pobedu u Ulcinju, a prema preliminarnim podacima, Koalicija “Za novi početak” ima 15 odbornika.

Podsetimo, danas je predsednik opštine Ulcinj Aleksandar Dabović kazao da očekuje da će politika i partija kojoj pripada, zajedno sa partnerima, nastaviti da bude jedan od glavnih konstituenata vlasti u opštini Ulcinj.

– U zadnjih godinu dana dokazali smo da je moguće izgraditi modernu i profesionalnu lokalnu samoupravu, uvesti ICT rešenja, kao i maksimalno učiniti njen rad transparentnijim i dostupnijim građanima – kazao je predsednik Opštine Ulcinj.

Dabović očekuje da će formiranjem nove Vlade Crne Gore, u kojoj će, kako je istakao, glavnu reč imati Demokratska partija socijalista, kao jedina velika proevropska i proevroatlantska moderna snaga u Crnoj Gori, Ulcinj dobiti snažniju podršku i pažnju, a koja je u potpunosti izostala neuspelim eksperimentom odlazeće vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba