"DOZVOLILI SMO DA NAM ALJBIN KURTI CRTA GRANICE" Vučurović - "Crna Gora sprovodi politku poniženja i odricanja od tradicionalnih vrednosti"

Novosti onlajn

21. 03. 2022. u 20:22

CRNA Gora se spustila na tu meru da joj razbojnik poput Aljbina Kurtija crta granice, izjavio je za Borbu poslanik DF-a u Skupštini Crne Gore povodom najave premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija da će se pitanje razgraničenja rešavati sa novom vladom Crne Gore i tako ispraviti greška koju su učinile prethodne prištinske vlasti poklonivši 8.200 hektara.

ДОЗВОЛИЛИ СМО ДА НАМ АЉБИН КУРТИ ЦРТА ГРАНИЦЕ Вучуровић - Црна Гора спроводи политку понижења и одрицања од традиционалних вредности

Foto: Profimedia

Vučurović pretpostavlja da crnogorski zvaničnici neće odgovoriti na ovu provokaciju, jer od sticanja nezavisnosti Crna Gora doslovno sprovodi politku poniženja i odricanja od tradicionalnih vrednosti.

Kako je naveo Vučurović, na naplatu stiže odluka Vlade Crne Gore iz 2008. godine kada je priznala lažnu i razbojničku državu Kosovo,  protivno volji građana Crne Gore, što je kasnije i priznao nekadašnji premijer Duško Marković.

Foto: EPA

- Sada dolazi na naplatu ta izdaja istorijske Crne Gore za koju je kosovski mit bio temelj i osnovna ideologija što potvrđuju đela Petra II Pertovića Njegoša. Vlastodršci iz DPS-a su 2008. godine odlučili da naprave jednu od najvećih istorijskih izdaja i priznaju tu lažnu, razbojničku, narko državu Kosovo - kazao je Vučurović.

On je istakao da je nakon 30. avgusta 2020. godine očekivao, baš kao i većina građana, da se nešto na tom planu odnosa prema KiM-u promeni i da Crna Gora napravi određeni zaokret.

- Nažalost, Vlada Zdravka Krivokapića je nastavila sa politikom DPS-a i bivšeg režima. Na taj način je ohrabrivala albanske ekstremiste u lažnoj državi Kosovo i došlo je do toga da oni praktično traže delove Crne Gore i prisvajaju kao svoje. To je rezultat nedostojanstvene politike „povijene kičme“ ustanovljene te 2008. godine kada je Crna Gora bukvalno posrnula u nekom svom istorijskom hodu - kazao je Vučurović.

Poslanik DF-a je naveo da Vlada Zdravka Krivokapića, baš kao i prethodne, vodi politiku protiv Republike Srbije.

Foto Skupština CG

- Svako prioznanje lažne države Kosovo predstavlja nož u leđa susednoj i bratskoj državi.  Kao pobednici izbora od 30. avgusta 2020. nakon veličanstvenih litija i jedinstva srpskog naroda očekivali smo da će ova Vlada koju je predvodio Zdravko Krivokapić učiniti to da Srbi u Crnoj Gori ne budu diskriminisani i da Srbija i Crna Gora uspostave najzad normalne odnose. Međutim, bilo je potpuno suprotno, ova Vlada je možda i više produbile loše odnose između Podgorice i Beograda, što je potvrdio i današnji potez kojim Crna Gora ne dozvoljava državljanima Srbije da u Beranama, Sutomoru i Budvi glasaju na predstojećim izborima koji su na programu 3. aprila - kazao je Vučurović.

Foto: V. K.

On je ocenio da je Crnoj Gori je neophodna jedna dostojanstvena politika koja će da brani istoriju i tradiciju.

- Tu politiku vodi DF. Ovo što danas gledamo je politika izdaje, kada vi posustajete pred jednim Aljbinom Kurtijem. To je zadnji nivo poniženja Crne Gore. Kada vidite na jednoj slici Mila Đukanovića, Zdravka Krivokapića, Milojka Spajića i Jakova Milatovića sa Kurtijem i predstavnicima terorističke OVK-a, onda shvatite da su oni koji su vodili Crnu Goru u proteklom periodu radili sve da ona poništi samu sebe i iskliza iz svog istorijskog hoda i da ne bude ono što treba da bude. Sve su radili da Crna Gora izda samu sebe - kazao je Vučurović i dodao.

Foto: Tanjug/AP

- Uskoro se bliži godišnjica NATO bombardovanja SRJ, međutim, neki političari u Crnoj Gori i dalje istrajavaju na saradnji sa onima koji vode politiku OVK-a. DF je protivnik tekovina terorističke OVK-a, međutim, ona i dan-danas ima saveznike u Crnoj Gori oličene u ovima što se slikaju sa Kurtijem, Haradinajem i Tačijem - zaključio je Vučurović.

(Borba.me)

BONUS VIDEO:

MOLI SE BOGU I DRŽI SE RUSIJE: U Podgorici skup podrške bratskom narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri