DPS SE NEĆE VRATITI: Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović u Bijelom Polju

M. S.

04. 03. 2022. u 22:11

NOVA vlada imaće tri inkluzivna cilja: deblokadu puta EU, reform tužilaštva i sudstva u parlamentu i ekonomski razvoj...

ДПС СЕ НЕЋЕ ВРАТИТИ: Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић у Бијелом Пољу

Dritan Abazović, Foto Tanjug

Neće se vratiti DPS. Ta partija je pobeđena 30. avgusta. Mi treba da vodimo ostale bitke. Da očuvamo građansku Crnu Goru, da stvaramo pretpostavke da budemo kredibilni deo zapadnog svižeta. Mi nismo za blokiranu zemlju. Mi želimo da ona bude perjanica progresivnih država. Vodićemo inkluzivnu politiku. Ko god je za dobro ove države – vrata URE su mu otvorena. Ko je protiv dobiće naš žestok odgovor.

Ovo je u petak veče u Bijelom Polju kazao lider Građanskog pokreta URA i mandatar za sastav Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji je istakao  "da su prošle izbore dobili na platformi za borbu protiv kriminala i korupcije, i da će na tome nastaviti da rade.

-Dobili smo podršku da se obračunamo sa povampirenim nacionalizmom devedesetih i to ćemo i da uradimo. Mi se ponosimo svojim putem, putem pravde i spremni smo da podnesemo bilo koju žrtvu znajući da je naše odredište evropska, građanska i ekološka Crna Gora - reko je Dritan, koji je naglasio da se u Bijelom Polju dešava isto što i u ostatku Crne Gore – ideja evropske, građanske i ekološke države dobija sve veću podršku. 

- Samo na tim idejama se može menjati savremena Crna Gora i ići putem EU. Mi smo preuzeli teret da odradimo, naizgled, Sizifov posao, ali znamo da će, na kraju, biti uspešan. Građani Crne Gore ne treba da idu u dalje podele, da vode referendumsku politiku. Mi moramo da se mirimo sami sa sobom, sa komšijama, sa svim zemljama – da bismo na taj način stvarali nove vrednosti i mogućnosti za naše ljude - kazao je Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!