MINISTARKA ODBRANE CRNE GORE: Neodgovorni pojedinci pokušavaju revitalizovati hibridni režim i njegove glavne perjanice

Novosti online

21. 01. 2022. u 16:22

POLITIČKI postupci potpredsednika Vlade Dritana Abazovića i Građanskog pokreta URA predstavljaju pokušaj prekrajanja izborne volje građana od 30. avgusta 2020. godine, saopštila je ministarka odbrane Olivera Injac.

МИНИСТАРКА ОДБРАНЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Неодговорни појединци покушавају ревитализовати хибридни режим и његове главне перјанице

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Kazala je da su na tadašnjim parlamentarnim izborima „korumpirani režim DPS-a i njegovi sateliti poslati u političku prošlost“.

Injac je ocenila da koncept nove i kako je kazala, antiustavne, manjinske vlade predstavlja prečicu kojom „neodgovorni pojedinci pokušavaju revitalizovati hibridni režim i njegove glavne perjanice„, kroz postupno i postepeno vraćanje na vlast.

-Oni koji žele da stopiraju reformske procese u zemlji, čine to sa ciljem da zaustave demontažu hibridnog režima i očuvaju njihove, prethodno etablirane i oprobane, kriminalne poslove, saopštila je Injac.

Pozvala je građane da se zapitaju kome odgovara destabilizacija političkih prilika u zemlji.„Upravo kracima i reliktima hibridnog režima, koji nam je ugrožavao slobodu decenijama“, dodala je.

Time se, kako je kazala, direktno ugrožava budućnost i prosperitet, evropeizacija i demokratizacija Crne Gore.

Jedino fer i pošteno rešenje su vanredni parlamentarni izbori, smatra ministraka odbrane.

-Građanska svest se probudila, i više nijedan nepotkupljivi i slobodoumni građanin Crne Gore neće dozvoliti novu političku korupciju i prekrajanje izborne volje građana, zaključuje se u saopštenju.

(IN4S)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RAZGOVOR VUČIĆA I PUTINA UDARNA VEST U RUSKIM MEDIJIMA: Predsednici Srbije i Rusije dogovorili cenu gasa, pričali o Kosovu i Ukrajini