VLADA CRNE GORE POTVRDILA: Dobili smo pismo od patrijarha Porfirija, odgovorićemo u toku sledeće nedelje

Tanjug

11. 01. 2022. u 15:31

VLADA Crne Gore potvrdila je danas da je 4. januara dobila pismo patrijarha srpskog Porfirija o usaglašavanju Temeljnog ugovora i da će na njega, kako navode, blagovremeno odgovoriti već naredne sedmice.

ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ ПОТВРДИЛА: Добили смо писмо од патријарха Порфирија, одговорићемо у току следеће недеље

Foto: Printscreen/Jutjub

- Kako je prva postpraznična radna nedelja započela juče, vlada uverava sve zainteresovane adrese da će, kao i svakog puta, blagovremeno i odgovorno pristupiti formulisanju odgovora na dospelo pismo, uzimajući dodatno u obzir važnost tematike koja je predstavljena u istom i značaj duhovne adrese koja ga je uputila - navodi se u vladinom saopštenju, preneli su podgorički mediji.

Odgovor na konkretno pismo patrijarha SPC, a povodom usaglašavanja nacrta Temeljnog ugovora između Crne Gore i SPC, vlada će, kažu, uputiti početkom naredne sedmice, u, kako navode, cilju postizanja željene saglasnosti, na obostrano zadovoljstvo.

Iz vlade dodaju da su se oglasili ovim saopštenjem zbog, kako kažu, tendencioznih tvrdnji i dezinformacija plasiranih u medijima, da premijer Zdravko Krivokapić "ignoriše" pismo patrijarha Porfirija, a povodom usaglašavanja nacrta Temeljnog ugovora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)