NEĆE DOZVOLITI GAŠENJE BOLNICA: Hercegovskim zdravstvenim ustanovama neophodna hitna podrška vlade

V.V.

27. 12. 2021. u 17:21

SVE brojniji problemi zdravstveno-medicinskih ustanova u Herceg Novom, izuzev Doma zdravlja koji redovno funkcioniše, bili su tema nedavno održanog sastanka nadležnih iz Opštine, Instituta Igalo, Bolnice Meljine i Doma zdravlja, a zaključak je da se što pre zajednički obrate predstavnicima Vlade i resornih ministarstava i zatraže podršku.

НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ ГАШЕЊЕ БОЛНИЦА: Херцеговским здравственим установама неопходна хитна подршка владе

Foto: Informativna služba opštine

O izazovima sa kojima se suočavaju hercegnovske zdravstvene ustanove, razgovarali su predsednik i potpredsednik Opštine Stevan Katić i Mirko Mustur, izvršni direktor Instituta Igalo, dr Savo Marić, direktorka Opšte bolnice Meljine dr Olivera Elez, direktor hercegnovskog Doma zdravlja dr Goran Komar. Sastanku je prisustvovala i direktorka Srednje mešovite škole "Ivan Goran Kovačić" Ljiljana Karanović, jer je jedna od ključnih tema bila i sve uočljiviji nedostatak medicinskog osoblja.

Foto: Informativna služba opštine

 

Ocenjeno je da bez stabilnog funkcionisanja ovih ustanova ne može biti garantovana zdravstvena zaštita ni stanovnika niti posetilaca Herceg Novog, a ne može se razmišljati ni o daljem razvoju grada i turizma, posebno zdravstvenog.

Gradonačelnik Katić podsetio je da je Herceg Novi i strateškim dokumentima prepoznat kao centar zdravstvenog turizma, a na ovakav način i u ovakvom ambijentu ne može nastaviti dalji razvoj.

Osoblje

VELIKI problem nedostatka medicinskog osoblja trebalo bi rešavati tako da se u hercegnovskoj srednjkoj školi otvori smer medicinski tehničar. I to će, između ostalog, kroz zajednički apel biti predloženo nadležnom ministarstvu.

- Neophodno je dobiti podršku Vlade i nadležnih ministarstava i formirati određene komisije koje će se baviti ovim temama, posebno kada su u pitanju privatizacija i stečaj u Bolnici Meljine i problemi sa kojima se suočava Institut - kazao je predsednik Katić. Njegova poruka je i da su Bolnica Meljine i Institut neophodni Herceg Novom a grad neće dozvoliti da se oni ugase. 

BONUS VIDEO:

VATRENI HOROR: U Kaliforniji besni nova runda požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju