DEMOKRATSKI FRONT JASAN: Vlada je izneverila pobedu od 30. avgusta

V. K.

12. 12. 2021. u 17:03

DEMOKRATSKI front reagovao je na saopštenje udruženja građana CIVIS da "DF ne bira sredstva u borbi za poluge vlasti".

ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ЈАСАН: Влада је изневерила победу од 30. августа

Lideri Demokratskog fronta, Foto Arhiva

Saopštenje DF prenosimo u celosti:

Nije nam jasno zašto se udruženje građana CIVIS ljuti na Demokratski front i vređa lidere našeg političkog saveza. Da li je po sredi činjenica da je ideja ekspertske vlade u izvođenju Zdravka Krivokapića iskompromitovana ili je nešto drugo u pitanju? 

Svi smo objektivno sagledali bilanse "eksperata" i zaključili da je postojeće stanje neodrživo, a da su rezultati Vlade poražavajući. Vlada je izneverila pobedu od 30. avgusta jer narod nije dobio ono za šta je glasao na talasu borbe protiv DPS diktature i odbrane svetinja. 

Više puta je i sam dr Pavićević isticao činjenicu da ovi „eksperti” nisu oni eksperti koji bi odgovarali standardima koje treba zadovoljiti. Pa u čemu je onda problem?

Nesumnjivo da je dr Pavićević jedan od istaknutih lekara u Crnoj Gori, ali za ostale oblasti, a naročito za pitanja politike i tranzicije autokratskih režima u demokratsko društvo, nema neka posebna znanja, ni iskustvo. Medicinska nauka je jedno, a politika drugo. 

Što se tiče profesionalnog opredeljenja, odgovore zašto istaknuti lekar nije posebno uvažen u toj oblasti, treba da daju Crnogorska akademija nauka i Medicinski fakultet. 

U politici, za razliku od akademije i univerziteta, svaki punoletni građanin se izjašnjava o onima koji se vlastitom voljom kandiduju i iskažu spremnost da prihvate stepen uticaja koji im taj narod odredi. Neko dobije više, a neko manje, ali ih niko nije prisiljavao da idu na izbore i da se nakon toga pozivaju na argumente koji su bili narodu poznati i pre glasanja. To je jedina mera koja postoji. I ona se u demokratskim društvima ne daje za stalno, već proverava periodično.

Narod je prošlim izborima Demokratskom frontu dao mnogostruko veće poverenje u odnosu na nekoga ko je dobio svega jedan mandat. 

Sigurni smo da autor saopštenja CIVIS-a nije dr Pavićević, jer očekujemo da on sve ovo dobro razume, već neko drugi ko je želio da Pavićevićeve profesionalne reference i njegovo ime koristi za sopstveno skrivanje. Sumnjamo da se ovim ružnim tekstom nama obratio nekadašnji trgovac ajvarom koji se danas u ime CIVIS-a predstavlja kao vodeći „ekspert” za bezbednost u vladi Zdravka Krivokapića. 

Samo bi se neki tako dokazani „ekspert” sa pozicije člana Vlade i sa takve „visine”, u ime jednog političkog predstavnika naroda u Skupštini Crne Gore, obraćao liderima Demokratskog fronta da oni, eto, žele da i njihove stranke dobiju ono što je on već prigrabio za sebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo