POPIS U OKTOBRU DOGODINE: Predsednik Vlade Crne Gore odgovarao na pitanja poslanika u državnom parlamentu

V. KADIĆ

26. 11. 2021. u 07:39

PREDSEDNIK Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je da će popis stanovništva biti sigurno održan naredne godine, možda u oktobru. On je odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Crne Gore, u okviru premijerskog sata podsetio na preporuke da se popis ne organizuje u godini kada su izbori.

ПОПИС У ОКТОБРУ ДОГОДИНЕ: Председник Владе Црне Горе одговарао на питања посланика у државном парламенту

Foto Skupština CG

- Vlada je u programu rada zacrtala da će u četvrtom kvartalu biti posvećen ovom zakonu i napravljen je nacrt zakona o popisu koji je imao javnu raspravu. Ona je morala biti više transparentna, jer je samo jedna partija učestvovala, što bi se moglo ispraviti u Skupštini kroz amandmane. Nacrt je upućen Evropskoj komisiji i vrlo brzo će biti završen taj deo - kazao je Krivokapić, dodajući da ne očekuje suštinske primedbe EK, pa će nakon toga na prvoj sednici Vlade usvojiti nacrt i uputiti Parlamentu. -Ako bude postojala volja, ne vidim zašto ne bismo organizovali popis, možda u oktobru sledeće godine.

Nakon "premijerskog sata" premijer Krivokapić je na novinarsko pitanje kako komentariše sve češće najave o formiranju manjinske vlade rekao: "Srećno svima bilo!"

- Građani prepoznaju programe vlade, a da li će biti manjinska vlada, zavisi od političke volje. To bi bio visokorizičan potez i ne znam gde bi odveo Crnu Goru. Ne bi bilo dobro da neko ne usvoji budžet, a ko će ga sprovoditi je najmanje važno - odgovorio je Krivokapić, uz komentar da se 30. avgusta 2020. desila sloboda i da su se tri koalicije udružile i da ne zna zašto jedna nije zadovoljna kad su dobijali pozicije po dubini.

KAD UDARITE NA MAFIJU

PREMIJER je potvrdio da za kuću u Bijeloj nema građevinsku dozvolu! Objasnio je da je to nasleđe i krenuo je u proceduru, ali se čeka dugo. Demantovao je da su njegove ćerke viđene u pijanom stanju u Mojkovcu u predizbornoj kampanji u tom gradu. Na pitanje da li mu je ugrožena bezbednost, rekao je da je to prirodno "kada udarite na duvansku mafiju, građevinsku...".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)