PREDALI SU "MONSTAT" DPS-u: Popisa neće biti ove godine, DF traži svođenje političkih računa

V. K.

20. 11. 2021. u 18:28

POPISA neće biti jer je vlada Monstat predala DPS-u, došlo je vreme za svođenje političkih računa, saopštava Demokratski front.

ПРЕДАЛИ СУ МОНСТАТ ДПС-у: Пописа неће бити ове године, ДФ тражи свођење политичких рачуна

Foto: Fejsbuk

Iz ovog političkog saveza ukazuju da Vlada Crne Gore, a naročito Ministarstvo finansija i socijalnog staranja, nastavlja da na najodgovornije pozicije "imenuje dokazane članove DPS i satelita te partije".

- Pošto je javnost nedavno upoznata da su gotovo sve važne funkcije u tom ministarstvu zauzeli članovi Predsedništva SD i kadrovi iz vlade Duška Markovića, sada je obznanjeno da je i mestom direktora Monstata nagrađen provereni DPS-ovac, i to u jeku priče o popisu stanovništva, koji je trebao da se održi ove godine, ali je to direktno sprečila vlada Zdravka Krivokapića. Treba istaći da se izbor za direktora Monstata dogodio bez prethodnih konsultacija sa parlamentarnom većinom, što je samo još jedno novo kršenje dogovora parlamentarne većine i vlade Zdravka Krivokapića. Dolaskom čoveka iz DPS na čelo Monstata, po izričitoj želji ministra Spajića, građanima se šalje jasna poruka da popisa u Crnoj Gori neće biti ni sledeće godine. Na ovaj način, vlada sprečava da se prvi put nakon Drugog svetskog rata održi popis koji bi realno prikazao stanje u Crnoj Gori. Prevareni su glasači koalicije Za budućnost Crne Gore, kojima je Krivokapić u izbornoj kampanji nazdravljao i čestitao održavanje poštenog popisa. I ovaj slučaj pokazao je da su Zdravko Krivokapić i njegovi puleni teško obmanuli građane koji su doneli pobedu 30. avgusta, a koji su očekivali da se raskrsti sa politikom bivšeg režima i da se, naročito na popisu, pokaže da se Crna Gora nakon decenija asimilacije srpskog naroda vratila sebi i tradicionalnim vrednostima. Podsećamo javnost da je DF 11. avgusta poručio Zdravku Krivokapiću da ove Vlade neće biti ukoliko popis stanovništva ne bude održan ove godine što je bila zakonska obaveza izvršne vlasti. Godinu dana nakon formiranja Vlade jasno je da je priča o demontaži bivšeg režima bila jeftina propaganda i šarena laža, a u stvarnosti, što su i pojedini iz vlade i priznali, nastavlja se kontinuitet unutrašnje i spoljne politike Mila Đukanovića. Zato DF traži izbor nove Vlade, i to je jedini logičan izlaz iz ove teške situacije, u kojoj imamo DPS na većini mjesta gde je i ranije bio DPS.

Došlo je vreme da se međusobni politički računi svedu, a DF neće lagati svoje pristalice i preuzimati odgovornost za one kojima data reč i čvrsti dogovor ne znači ništa, zaključuju u DF-u.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)