KONAČNO I HERCEG NOVI U KAPITALNOM BUDŽETU: Do 2024. biće realizovani projekti vredni 80 miliona evra

V. V.

15. 11. 2021. u 15:14

ZA započete i planirane projekte u Herceg Novom Vlada Crne Gore opredelila je predlogom zakona o budžetu za narednu godinu 12,6 miliona evra.

КОНАЧНО И ХЕРЦЕГ НОВИ У КАПИТАЛНОМ БУЏЕТУ: До 2024. биће реализовани пројекти вредни 80 милиона евра

Foto B. Pantić

Do 2024. godine trebalo bi da bude obezbeđeno oko 80 miliona. Direktor Uprave javnih radova Boro Lučić, objašnjava da se 16 projekata u Herceg Novom finansira preko Uprave javnih radova, i to je 12 miliona opredeljenih  samo za 2022. godinu.

- Time se otvaraju investicije od oko 80 miliona, jer je reč uglavnom o višegodišnjim projektima,koji će biti realizovani naredne i 2023. eventualno i 2024. godine. Prvi put je kapitalnim budžetom obuhvaćen i hercegnovski deo Luštice. Ovim projektima, zajedno sa Direkcijom za saobraćaj, donećemo velike novine u Herceg Novi i rešiti  dosta problematičnih situacija, a prvenstveno mislim na saobraćaj – kaže Lučić.
Među kapitalnim projektima koje će finansirati Vlada Crne Gore  su dugoočekivana obilaznica oko Herceg Novog, škola u Igalu, autobuska stanica, gondola od Njivičkog puta do crkve svetog Ilije na Žvinjama i drugi.
Izgradnju škole u Igalu meštani najveće  hercegnovske mesne zajednice čekaju od 1978. godine, prethodna vlast na državnom nivou pred izbore je redovno obećavala da će škola biti sagrađena ali je do danas nema. Osnovna škola "Dašo Pavičić", na Toploj, na koju su upućeni i mališani iz Igala već 80-tih godina je postala tesna.
I gradnja glavne autobuske stanice planira se duže od decenije. Pre desetak godina bio je raspisan i konkurs za idejno rešenje i tender  za izbor izvođača ali projekat nije realizovan. Kako su se smenjivale gradske vlasti, tako su se menjale i ideje o lokaciji, ali je 2018. konačno,  lokalni parlament usvojio odluku da se glavna Autobuska stanica  gradi na Šištetu u Igalu. Da je izabrana sigurna lokacija potvrdila su geomehanička istraživanja, a i parcela je u opštinskom vlasništvu pa odgovara objektu koji odavno nedostaje gradu.

BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)