ISPRAVLJENA NEPRAVDA: Uprava za Katastar vratila imovinu SPC u uvali Valdanos

B. Dabić

15. 11. 2021. u 14:22

U UVALI Valdanos imovina vraćena Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

ИСПРАВЉЕНА НЕПРАВДА: Управа за Катастар вратила имовину СПЦ у ували Валданос

Foto: B. Dabić

Uprava za katastar i državnu imovinu u Crnoj Gori, kojom rukovodi VD direktora Koča Đurišić, donela je rešenje o povraćaju imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi, u uvali Valdanos. Rešenje je doneto u skladu sa Zakon o otklanjanju posledica oduzimanja imovine u uvali Valdanos.

Uprava za katastar i državnu imovinu, rešavajući po zahtevu Srpske pravoslavne crkvene opštine Nikšić u upravnoj stvari vraćanja imovine oduzete Rešenjem br. 06-2275/2 od 17. januara 1978. godine SO Ulcinj Odeljenja za imovinsko-pravne poslove, katastar i geodetske poslove, donela rešenje o povraćaju oduzete imovine.

- Usvaja se zahtev Srpske pravoslavne crkvene Opštine Nikšić podnet Upravi za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Ulcinj 01. 7.2021. godine radi vraćanja imovine oduzete Rešenje broj: 06-227512 od 17. januara 1978. godine SO Ulcinj – Odelenja za imovinsko-pravne poslove, katastar i geodetske poslove navedene pod rednim brojem 194, koju imovinu danas čine nepokretnosti upisane u listu nepokretnosti broj 972 KO Ulcinj na ime Crne Gore sa pravom svojine sa 1/1, i briše se kao vlasnik, i upisuje se u novi list na ime Srpska pravoslavna crkvena opština Nikšić, Trg Šaka Petrovića br 1, osnov sticanja Zakon sa sve zabeležbom u G listu ‘Morsko dobro‘ kao do sada - piše u rešenju.

Podsetimo, pre 15-tak dana, vicepremijer Dritan Abazović saopštio je kako je počelo vraćanje imovine na Valdanosu. 

- Mi smo odlučni da ruka pravde konačno dođe i ovde. Hvala vam što niko od vas nikad nije izgubio energiju da se bori za Valdanos. Hiljadugodišnje masline su dokaz da i u najtežim vremenima možemo biti zajedno i da možemo pomoći jedni drugima - kazao je  Abazović tokom obilaska Valdanosa početkom leta.

BONUS VIDEO - KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije